sezona je šljiva... mog omiljenog voća. Predstoji pravljenje džemova, šljivovice ... moj doprinos u " desetkovanju " ovog voća je pravljenje kolača svih varijacija. Verujte mi na reč iznenadićete se koliko ima dobrih recepata. Probajte uvek novi kolač .. kao na primer ovaj. Ja ga nisam preterano sladila, ko želi može dodati šećer... mada mislim da ne treba, slatka pavlaka je dovoljno slatka , a i šljive same po sebi su slatke ( imaju voćni šećer fruktozu ).
Potrebno je za koru :
300 gr. brašna
150 gr. kisele pavlake
200 gr. margarina
60 gr. šećera
za fil :
300 ml zasladjene slatke pavlake
1 kesica vanil pudinga
200 gr. mlevenih oraha
3 jaja
250 gr. šljiva ( isečenih na četvrtine )
Priprema :
Pomešati sastojke za koru i izmesiti glatko testo. Razviti ga na 1, 5 cm debljine i staviti u pleh prečnika 28 cm. Peći u prethodno zagrejanoj pećnici 20 minuta na 200 stepeni. Skuvati vanil puding u slatkoj pavlaci, skloniti sa vatre. Dodati 3 žumanca i orahe,ostaviti 10 minuta da se ohladi i potom dodati umućena belanca.
Na polupečenu koru namazati trećinu fila , zatim redjati četvrtine šljiva i preliti preostalim kremom. Peći na 180 stepeni 40 minuta. Kolač potpuno ohladiti i potom seći.
Potrebno je za koru :
300 gr. brašna
150 gr. kisele pavlake
200 gr. margarina
60 gr. šećera
za fil :
300 ml zasladjene slatke pavlake
1 kesica vanil pudinga
200 gr. mlevenih oraha
3 jaja
250 gr. šljiva ( isečenih na četvrtine )
Priprema :
Pomešati sastojke za koru i izmesiti glatko testo. Razviti ga na 1, 5 cm debljine i staviti u pleh prečnika 28 cm. Peći u prethodno zagrejanoj pećnici 20 minuta na 200 stepeni. Skuvati vanil puding u slatkoj pavlaci, skloniti sa vatre. Dodati 3 žumanca i orahe,ostaviti 10 minuta da se ohladi i potom dodati umućena belanca.
Na polupečenu koru namazati trećinu fila , zatim redjati četvrtine šljiva i preliti preostalim kremom. Peći na 180 stepeni 40 minuta. Kolač potpuno ohladiti i potom seći.
Коментари
Постави коментар