Пређи на главни садржај

Milka keks torta


bez pečenja.
Ovog puta sam isprobala Premia keks , vi možete uzeti Bevitu ili Plazmu .

Sastojci za prvi sloj :
300 gr. Milke čokolade  sa lešnicima i groždjicama
6 kašika šećera
6 jaja
100 gr. margarina
300 gr. mlevenog keksa

Sastojci za drugi sloj :
300 gr. bele Milka  čokolade
6 kašika šećera
6 jaja
100 gr. margarina
150 gr. kupina
300 gr. mlevenog keksa

Sastojci za treći sloj :
300 gr. Milka čokolade noissete ili triologija
6 kašika šećera
6 jaja
100 gr. margarina
300 gr. mlevenog keksa

+ 300 gr. Premia keksa
rum za natapanje 
500 ml Meggle Cremme patisserie ili slatka pavlaka po želji

Priprema :
Skuvati na pari krem od Milke čokolade, žumanaca i šećera .Dodati na kraju margarin i mešati dok se ne istopi .  Još vruć krem polako sipati u umućena belanca uz stalno mešanje . Ako se malo i " razvodni " nije problem - keks sve upije .
Ponoviti postupak sa ostale dve čokolade.
Na kraju spojiti svaki krem sa mlevenim keksom.
Postaviti prsten za tortu na 32 cm . 
Prvo rasporediti prvi krem sa čokoladom sa groždjicama , potom redjati keks koje umačemo u rum , zatim beli krem i poredjamo kupine po njemu. Prekrijemo natopljenim keksom i završimo kremom od triologije ili noissete . 
Ostaviti u frižderu 4 sata da se stegne. 
Umutiti slatku pavlaku i  ukrasiti po želji  .
Možete odabrati svoju omiljenu kombinaciju što se tiče Milki .. mogu biti i dva bela sloja, kupine možete zameniti šumskim mixom. 
Poenta na kraju priče - sa malo truda dobijete tortu tešku oko 3,5 kg . Pogodna za veća slavlja. 








Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu vodu prvo kuvati plavi patlidžan da omekša

Posne palačinke sa sojinim mlekom

 Sastojci: 1 litar sojinog mleka ukus vanila 450 gr. brašna tip 400  1 prašak za pecivo  50 ml ulja na vrh noža soli Priprema: Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodavati uz stalno mešanje sojino mleko,so  i ulje. Sjediniti da nema grudvica. Ostaviti smesu pola sata da odstoji. U podmazan, zagrejan tiganj sipati 3/4 kutlace smese ,razliti i peći sa obe strane.  Peći dok se smesa ne utroši.  Filovati po želji.   Na slici sa sojinim voćnim jogurtom.

Kolač sa kupinama

Sezona je kupina i ovaj kolač je aktuelan kod nas ovih dana uprkos crveno - narandžastom alarmu. Pri prvom zalogaju zaboravite sve. Mek , vazdušast, sočan ... topi se u ustima.  Sastojci : 250 gr. brašna tip 400 1 kesica praška za pecivo 200 gr. šećera 2 vanil - šećera 225 ml ulja 3 kašike ruma 6 jaja 850 gr. kupina Priprema : Prosejati brašno sa praškom za pecivo i pomešati sa šećerom i vanil - šećerom. Dodati ulje i rum uz stalno mešanje varjačom i jedno po jedno jaje - da ne nastanu grudvice.  Sipati smesu u pek papirom obložen pleh prečnika 30 ili 32 cm i posuti kupine ravnomerno po testu. Peći 30 minuta na 200 stepeni.  Kolač je odličan i vruć , ali je bolji kad se potpuno ohladi . Kupine puste svoj sok i natapaju vazdušasto testo .  Možda će vas uplašiti količina kupina . Kupine neće zgletaviti testo , bez brige. Verzija za štampu