Milka keks torta


bez pečenja.
Ovog puta sam isprobala Premia keks , vi možete uzeti Bevitu ili Plazmu .

Sastojci za prvi sloj :
300 gr. Milke čokolade  sa lešnicima i groždjicama
6 kašika šećera
6 jaja
100 gr. margarina
300 gr. mlevenog keksa

Sastojci za drugi sloj :
300 gr. bele Milka  čokolade
6 kašika šećera
6 jaja
100 gr. margarina
150 gr. kupina
300 gr. mlevenog keksa

Sastojci za treći sloj :
300 gr. Milka čokolade noissete ili triologija
6 kašika šećera
6 jaja
100 gr. margarina
300 gr. mlevenog keksa

+ 300 gr. Premia keksa
rum za natapanje 
500 ml Meggle Cremme patisserie ili slatka pavlaka po želji

Priprema :
Skuvati na pari krem od Milke čokolade, žumanaca i šećera .Dodati na kraju margarin i mešati dok se ne istopi .  Još vruć krem polako sipati u umućena belanca uz stalno mešanje . Ako se malo i " razvodni " nije problem - keks sve upije .
Ponoviti postupak sa ostale dve čokolade.
Na kraju spojiti svaki krem sa mlevenim keksom.
Postaviti prsten za tortu na 32 cm . 
Prvo rasporediti prvi krem sa čokoladom sa groždjicama , potom redjati keks koje umačemo u rum , zatim beli krem i poredjamo kupine po njemu. Prekrijemo natopljenim keksom i završimo kremom od triologije ili noissete . 
Ostaviti u frižderu 4 sata da se stegne. 
Umutiti slatku pavlaku i  ukrasiti po želji  .
Možete odabrati svoju omiljenu kombinaciju što se tiče Milki .. mogu biti i dva bela sloja, kupine možete zameniti šumskim mixom. 
Poenta na kraju priče - sa malo truda dobijete tortu tešku oko 3,5 kg . Pogodna za veća slavlja. 








Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Jaretina iz pekača

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Uštipci sa Snickers čokoladicama