bez pečenja.
Ovog puta sam isprobala Premia keks , vi možete uzeti Bevitu ili Plazmu .
Sastojci za prvi sloj :
300 gr. Milke čokolade sa lešnicima i groždjicama
6 kašika šećera
6 jaja
100 gr. margarina
300 gr. mlevenog keksa
Sastojci za drugi sloj :
300 gr. bele Milka čokolade
6 kašika šećera
6 jaja
100 gr. margarina
150 gr. kupina
300 gr. mlevenog keksa
Sastojci za treći sloj :
300 gr. Milka čokolade noissete ili triologija
6 kašika šećera
6 jaja
100 gr. margarina
300 gr. mlevenog keksa
+ 300 gr. Premia keksa
rum za natapanje
500 ml Meggle Cremme patisserie ili slatka pavlaka po želji
Priprema :
Skuvati na pari krem od Milke čokolade, žumanaca i šećera .Dodati na kraju margarin i mešati dok se ne istopi . Još vruć krem polako sipati u umućena belanca uz stalno mešanje . Ako se malo i " razvodni " nije problem - keks sve upije .
Ponoviti postupak sa ostale dve čokolade.
Na kraju spojiti svaki krem sa mlevenim keksom.
Postaviti prsten za tortu na 32 cm .
Prvo rasporediti prvi krem sa čokoladom sa groždjicama , potom redjati keks koje umačemo u rum , zatim beli krem i poredjamo kupine po njemu. Prekrijemo natopljenim keksom i završimo kremom od triologije ili noissete .
Ostaviti u frižderu 4 sata da se stegne.
Umutiti slatku pavlaku i ukrasiti po želji .
Možete odabrati svoju omiljenu kombinaciju što se tiče Milki .. mogu biti i dva bela sloja, kupine možete zameniti šumskim mixom.
Poenta na kraju priče - sa malo truda dobijete tortu tešku oko 3,5 kg . Pogodna za veća slavlja.
Koji fini sastojci. Ovo mora biti odlicno...
ОдговориИзбриши