Пређи на главни садржај

Milka keks torta


bez pečenja.
Ovog puta sam isprobala Premia keks , vi možete uzeti Bevitu ili Plazmu .

Sastojci za prvi sloj :
300 gr. Milke čokolade  sa lešnicima i groždjicama
6 kašika šećera
6 jaja
100 gr. margarina
300 gr. mlevenog keksa

Sastojci za drugi sloj :
300 gr. bele Milka  čokolade
6 kašika šećera
6 jaja
100 gr. margarina
150 gr. kupina
300 gr. mlevenog keksa

Sastojci za treći sloj :
300 gr. Milka čokolade noissete ili triologija
6 kašika šećera
6 jaja
100 gr. margarina
300 gr. mlevenog keksa

+ 300 gr. Premia keksa
rum za natapanje 
500 ml Meggle Cremme patisserie ili slatka pavlaka po želji

Priprema :
Skuvati na pari krem od Milke čokolade, žumanaca i šećera .Dodati na kraju margarin i mešati dok se ne istopi .  Još vruć krem polako sipati u umućena belanca uz stalno mešanje . Ako se malo i " razvodni " nije problem - keks sve upije .
Ponoviti postupak sa ostale dve čokolade.
Na kraju spojiti svaki krem sa mlevenim keksom.
Postaviti prsten za tortu na 32 cm . 
Prvo rasporediti prvi krem sa čokoladom sa groždjicama , potom redjati keks koje umačemo u rum , zatim beli krem i poredjamo kupine po njemu. Prekrijemo natopljenim keksom i završimo kremom od triologije ili noissete . 
Ostaviti u frižderu 4 sata da se stegne. 
Umutiti slatku pavlaku i  ukrasiti po želji  .
Možete odabrati svoju omiljenu kombinaciju što se tiče Milki .. mogu biti i dva bela sloja, kupine možete zameniti šumskim mixom. 
Poenta na kraju priče - sa malo truda dobijete tortu tešku oko 3,5 kg . Pogodna za veća slavlja. 








Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu vodu prvo kuvati plavi patlidžan da omekša

Posne palačinke sa sojinim mlekom

 Sastojci: 1 litar sojinog mleka ukus vanila 450 gr. brašna tip 400  1 prašak za pecivo  50 ml ulja na vrh noža soli Priprema: Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodavati uz stalno mešanje sojino mleko,so  i ulje. Sjediniti da nema grudvica. Ostaviti smesu pola sata da odstoji. U podmazan, zagrejan tiganj sipati 3/4 kutlace smese ,razliti i peći sa obe strane.  Peći dok se smesa ne utroši.  Filovati po želji.   Na slici sa sojinim voćnim jogurtom.

Svadbeni kolač

po receptu Suzane Mihajlove iz Bačkog Petrovca koja ga je prezentovala i neumorno pekla na Foodtalku 2013.  koji je održan 14.06. na Salašu 137 u Čeneju. Tipičan slovački recept koji se sprema kako i naslov govori za svadbe. Kao i svaki tradicionalni kolač nekog naroda  i ovaj se polako uči od desete godine i kad se ovlada tehnikom devojka je spremna za udaju. Zainteresovao me je prvo postupak rada i Suzanina nošnja . Bila mi je simpa dok je rukama razvlačila testo kao za pizzu i pričala o receptu . Ono što je kod nje delovalo lako ... uh... ispostavilo se kući da nije baš tako kad trebam sama ponoviti. Ukus - topila se u ustima i NARAVNO, tražila sam recept. Lako je dati recept, ali da li će dovesti do istog rezultata ?  Isprobala sam ga dva puta . Prvi put sa brašnom tip 500 , drugi put mešano 400 + 500 .Nisam dobila mramornu šaru kao Suzana i možda nije autentična , ali po ukusu je ista . Mera sa brašnom je bila odokativna , tako da sam došla do mere 1 kg i tip 500 je