Пређи на главни садржај

Ajme - Ciabatta hot dog sa krompirićima i kupus salatom


kućna verzija Fast fooda. Neću reći da je zdrava i dijetalna , ali znate šta ste stavili prilikom pripremanja. 
Verujem da će se deca obradovati ovakvom ručku ili večeri i zaboraviti poznate lance .

za ciabatta hot dogove
600 gr. brašna tip 400
40 gr. svežeg kvasca
100 ml mlake vode
200 ml jogurta
pola kašičice šećera
pola kašičice soli
50 ml ulja 
+
300 gr. viršli po želji ( ja sam uzela male frankfurter )
100 ml senfa 

kupus salata :
900 gr. sitno narendanog mladog kupusa
1 iseckana zelena šiljata ljuta paprika iliti BIBER
2 jabuke narendane
200 gr. majoneza
150 ml jogurta 
3 kašike sirćeta
2 kašike ulja 
pola kašičice šećera
ravna kašičica soli
mlevenog bibera po ukusu
+
4 do 5 paradajza isečenog na ploške 

+
1,5 kg mladog belog krompira 


Priprema :
Prosejati brašno , napraviti šakom udubljenje  i po krajevima posoliti. Rastopiti kvasac i šećer u mlakoj vodi i sipati u brašno . Dodati jogurt , ulje i zamesiti glatko testo. Ostaviti na toplom mestu da udvostruči svoj volumen. Razmesiti na brašnjavoj podlozi i "čupkati " male količine testa - otprilike 80 gr. i oblikovati loptice.
Rastanjiti svaku lopticu oklagijom i namazati sa pola kašičice senfa . Staviti u svaku po viršlu i uviti . Stavljati gotove hrenovke u uljem podmazan pleh i pre pečenja ih premazati uljem.
Peći 30 minuta na 175 stepeni.  
Krompire oljuštiti , oprati i iseći po želji. Pržiti u dubljem ulju sedam  do deset minuta, zavisi od sorte . Pržene krompiriće staviti na kuhinjski papir da se ocede.
Kupus salata : sve sastojke za salatu dobro izmešati .

Serviranje : raseći ciabatta hot dog po sredini i servirati uz tople krompiriće , kupus salatu i izrezani paradajz.
Meekano savršenstvo ....








Коментари

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu...

Svadbeni kolač

po receptu Suzane Mihajlove iz Bačkog Petrovca koja ga je prezentovala i neumorno pekla na Foodtalku 2013.  koji je održan 14.06. na Salašu 137 u Čeneju. Tipičan slovački recept koji se sprema kako i naslov govori za svadbe. Kao i svaki tradicionalni kolač nekog naroda  i ovaj se polako uči od desete godine i kad se ovlada tehnikom devojka je spremna za udaju. Zainteresovao me je prvo postupak rada i Suzanina nošnja . Bila mi je simpa dok je rukama razvlačila testo kao za pizzu i pričala o receptu . Ono što je kod nje delovalo lako ... uh... ispostavilo se kući da nije baš tako kad trebam sama ponoviti. Ukus - topila se u ustima i NARAVNO, tražila sam recept. Lako je dati recept, ali da li će dovesti do istog rezultata ?  Isprobala sam ga dva puta . Prvi put sa brašnom tip 500 , drugi put mešano 400 + 500 .Nisam dobila mramornu šaru kao Suzana i možda nije autentična , ali po ukusu je ista . Mera sa brašnom je bila odokativna , tako da sam došla do mere 1 k...

Posne palačinke sa sojinim mlekom

 Sastojci: 1 litar sojinog mleka ukus vanila 450 gr. brašna tip 400  1 prašak za pecivo  50 ml ulja na vrh noža soli Priprema: Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodavati uz stalno mešanje sojino mleko,so  i ulje. Sjediniti da nema grudvica. Ostaviti smesu pola sata da odstoji. U podmazan, zagrejan tiganj sipati 3/4 kutlace smese ,razliti i peći sa obe strane.  Peći dok se smesa ne utroši.  Filovati po želji.   Na slici sa sojinim voćnim jogurtom.