Пређи на главни садржај

Čoko badem torta

 


Sastojci :

6 čoko kora Bradić 

1 l mleka 

4 praška za puding ukus sl. pavlaka

4 kašike šećera 

250 gr . putra

400 gr belog eurokrema

150 gr . ml. Plazme

200 gr. mlevenog badema

200 gr.šećera 

Priprema:

Razmutiti puding i 4 kašike šećera u 150 ml mleka.  Preostalo mleko skuvati, dodati razmuceni puding . Mešati dok se ne zgusne. Ohladiti. Umutiti 125 gr. putra sa 200 gr. belog eurokrema i dodavati kašiku po kašiku skuvanog pudinga. Mutiti dok se ne sjedini. 

Ušpinovati 200 gr. šećera sa 150 ml vode. Kad se prohladi, dodati ml. bademe i ml. Plazmu, beli eurokrem i 125 gr. putra. 

Mazati na kore sloj keks badema mešavine, potom puding krema ,koru i tako redom . Završiti korom.

Ukrasiti po želji.  

Ja sam presekla  na pola i ukrasila kao šnit.

Za ukrasavanje dva šnita :

4 šlag pene ukus vanila

400 ml mleka 

400 gr. bele čokolade 

Jestivi ukrasi po želji 

Praline


Srećan i blagosloven Božić! Mir Božiji ,Hristos se rodi !





Коментари

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu vodu prvo kuvati plavi patlidžan da omekša

Jaretina iz pekača

Sastojci :  4-4,5 kg jarećeg mesa ( but , rebra )  1 litra belog vina 50 ml ulja 1 i po kašika začina  1 kašičica sode bikarbone  10 zrna bibera 3 lovorova lista 3 kašike sušenog ruzmarina 8 srednjih paradajza 8 paprika  8 crnih lukova 1 češanj belog luka Priprema : Očistiti jaretinu od suvišne masnoće i žilica i oprati pod mlazom hladne vode. Poredjati u pekač komade mesa naizmenično sa seckanim crnim lukom , seckanim belim lukom, lovorovim listom , paradajzom i seckanom paprikom. Posuti sa začinom, sodom bikarbonom , sušenim ruzmarinom i na kraju preliti belim vinom i uljem. Staviti poklopac . Poklopljeno peći 2  sata na 150 stepeni  i ostaviti u rerni BEZ OTVARANJA do jutra da se "tišti ". Ujutru okrenuti meso i preliti sosom koji se stvorio preko noći , ponovo poklopiti i dopeći još pola sata ,sat na 150 stepeni ( zavisi od mesa ) .  Može se služiti uz kiselu pavlaku i domaću pogaču . U sosu koji ostane, možete sledeći dan dodati o

Uštipci sa Snickers čokoladicama

  Sastojci :  4 jaja 180 ml jogurta  225 gr brašna tip 400  1 prašak za pecivo  14 čokoladica Snikers Priprema : Izmešati brašno sa praškom za pecivo , dodati jogurt , jaja i sjediniti. Umakati svaku čokoladicu u smesu i pržiti u vrelom ulju dok ne porumeni. Ocediti uštipke na kuhinjskom papiru . Posuti prah šećerom.  Možete isprobati i sa drugim čokoladicama.