Razmišljala sam šta da napravim. Koliko god zvučalo jednostavno , baš i nije- jer baš ta jednostavnost krije svoje zamke . Jaje kao tema je u prvom planu i vidim da svima padaju na pamet slične ideje . Tako da sam se ovaj put odlučila za slani , lagani rolat od jaja . Mada su mi padale na pamet i šne nokle , bele kore... japanska jaja .... itd.
Sastojci za koru :
6 jaja
pola kašičice soli
300 gr. rendanih tikvica
1 kašika brašna
Fil :
150 gr. rendanog kačkavalja
2 oljuštena paradajza
+
50 gr. rendanog kačkavalja
Priprema :
Izmešati tikvice sa brašnom . Posoliti i sjediniti sa jajima . Sipati smesu u četvrtasti , pek papirom obložen pleh ( 25 x 40 cm ) i peći na 200 stepeni 20 minuta.
Po pečenoj kori rasporediti rendani kačkavalj i paradajz , uviti u rolat i po gornjoj kori posuti 50 gr. rendanog kačkavalja. Vratiti u rernu još 5 minuta - peći na istoj temperaturi. Malo ohladiti i servirati po želji.
Zvuci zaista ukusno....
ОдговориИзбришиSvi ste krenuli ozbiljno s tim jajima, a ja još nisam konkretizirala niti jednu ideju.
ОдговориИзбришиRolada ti izgleda odlično, sviđa mi se nadjev.
Bas mi se dopada ideja.Nikad nisam pravila slanu koru sa tikvicama,sjajna si!!!Prelep rolat:))
ОдговориИзбриши