Пређи на главни садржај

Kod Snježe ( Vrtaljice ) u poseti

                                                             Kolač od limuna i kokosa

Fbi rukavice ... mesec oktobar ; kod Snježe Vrtaljice u poseti . Blog koji karakterišu lepo opisani , laki , domaći recepti ... kuvanje po sezoni ... bićete na muci da izaberete neki :D . Ko posle posete njenom blogu tvrdi da ne zna da kuva ... e , onda ... suzdržaću se od komentara .

Probala sam dva recepta : kolač od limuna i kokosa i bijelu pizzu .
Kolač od limuna i kokosa  je lak za pravljenje . Zamenila sam mleko sa likerom od jaja koji je čamio u mom frižderu i čekao da ga upotrebim , drugo sve po receptu  . Nisam probala mekši kolač od ovoga ... moji nisu baš ljubitelji kokosa , ali ih je prvi zalogaj ubedio .
Sa bijelom pizzom isto nije bilo nikakvih problema. Lepo opisan rezept.... za sve one koji hoće isprobati nešto novo. Kombinacija kukuruza , kisele pavlake i pančete ili slanine sa mekanim testom je savršena. Ja sam napravila grešku pa sam strpala testo u jedan pleh, pa mi je obod bio malo deblji ... količina testa mislim da je dovoljna za dva pleha prečnika 30 cm . Ja sam koristila slaninu i kačkavalj, ostalo po receptu. 
Moji su bili zadovoljni večericom, a vas ostavljam da se divite slikama .

                                                                        Bijela Pizza

Коментари

  1. Snježin kolač od limuna i kokosa je jako popularan. Sad sam znatiželjna zašto vas je toliko puno izabralo baš njega i najvjerojatnije ću ga i ja probati.

    ОдговориИзбриши
  2. I meni se cini skroz zanimljiv kolac od limuna. Probacu pa javljam utiske!

    ОдговориИзбриши
  3. Tek sam sada vidjela ovaj post. Hvala! Hvala! Nikada nije kasno, jel'da?!

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu...

Posne palačinke sa sojinim mlekom

 Sastojci: 1 litar sojinog mleka ukus vanila 450 gr. brašna tip 400  1 prašak za pecivo  50 ml ulja na vrh noža soli Priprema: Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodavati uz stalno mešanje sojino mleko,so  i ulje. Sjediniti da nema grudvica. Ostaviti smesu pola sata da odstoji. U podmazan, zagrejan tiganj sipati 3/4 kutlace smese ,razliti i peći sa obe strane.  Peći dok se smesa ne utroši.  Filovati po želji.   Na slici sa sojinim voćnim jogurtom.

Svadbeni kolač

po receptu Suzane Mihajlove iz Bačkog Petrovca koja ga je prezentovala i neumorno pekla na Foodtalku 2013.  koji je održan 14.06. na Salašu 137 u Čeneju. Tipičan slovački recept koji se sprema kako i naslov govori za svadbe. Kao i svaki tradicionalni kolač nekog naroda  i ovaj se polako uči od desete godine i kad se ovlada tehnikom devojka je spremna za udaju. Zainteresovao me je prvo postupak rada i Suzanina nošnja . Bila mi je simpa dok je rukama razvlačila testo kao za pizzu i pričala o receptu . Ono što je kod nje delovalo lako ... uh... ispostavilo se kući da nije baš tako kad trebam sama ponoviti. Ukus - topila se u ustima i NARAVNO, tražila sam recept. Lako je dati recept, ali da li će dovesti do istog rezultata ?  Isprobala sam ga dva puta . Prvi put sa brašnom tip 500 , drugi put mešano 400 + 500 .Nisam dobila mramornu šaru kao Suzana i možda nije autentična , ali po ukusu je ista . Mera sa brašnom je bila odokativna , tako da sam došla do mere 1 k...