Drage moje, želim da vam poželim dobrodošlicu na moj skromni blog i poželim vam srećnu Novu 2013. godinu i dobro zdravlje, a svega drugog će već nekako biti.
Ajme koliko nas je ! - igra je započeta u avgustu 2008, na inicijativu food blogerke Snježane.
Dosadašnje teme igrice:
Ajme koliko nas je ! - igra je započeta u avgustu 2008, na inicijativu food blogerke Snježane.
Dosadašnje teme igrice:
cimet, đumbir, narandža,
integralno brašno i pšenica, suvo voće, ljute paprike, čokolada, pirinač,
maslina, bundeva, kupus, jabuka, sir, agrumi, kafa, orašasti plodovi i semenke,
ananas, tikvice, kukuruz, pasulj i sočivo, pečurke, šargarepa i paškanat, kokos,
med, vino mak, pivo, jaje, šljiva , timijan ili majčina dušica safran , čaj , višnje, kruška, menta, nar, jagode, trešnje, pumidori/rajčice/paradajz,
nutella, kiselo mlijeko i banane.
Kad me je Tanja izabrala za sledeću domaćicu obradovala sam se, naravno ! Kolebala sam se izmedju dve teme kivija i cole.
Medjutim čitajući ranije postove od ajme, koliko nas je zaključila sam da je ipak voće pravi izbor u pauzi novogodišnjih slavlja ili posle njih, a uklapa se po boji u novogodišnju atmosferu i upravo mu je sezona.
Većina blogerki su pobornici zdrave hrane , tako da je izbor bio lak.
Kivi je bogat vitaminom B6 i niacinom koji je dobar za nokte , isto tako ima visok sadržaj vode i pogodan je za dijetu ili lepše rečeno "čišćenju organizma" . Kivi je svestran : kao dodatak napicima, u voćnoj salati , sorbeu , marmeladama ,u pikantnim salatama , voćnim tortama . Ima i jednu manu - ne može da želira ako se ne prokuva zbog enzima koji sadrži .
Kako to biva, tokom ovih slavlja smo skloni preterivanjima tako da sam uvela ritual da popijem smoothie od kivija svakog jutra : 5 kivija , 2 oljuštene jabuke , sok jedne narandže i 400 ml kisele vode .
Drage moje, znam da ćete obogatiti net sa vašim receptima , jer kivi je malo zanemaren od strane kuvara
Upravo mu je sezona, cena pristupačna, krajnje je zdrav i dobar u slatkim i slanim verzijama.
Prijave šaljite na :
Kad me je Tanja izabrala za sledeću domaćicu obradovala sam se, naravno ! Kolebala sam se izmedju dve teme kivija i cole.
Medjutim čitajući ranije postove od ajme, koliko nas je zaključila sam da je ipak voće pravi izbor u pauzi novogodišnjih slavlja ili posle njih, a uklapa se po boji u novogodišnju atmosferu i upravo mu je sezona.
Većina blogerki su pobornici zdrave hrane , tako da je izbor bio lak.
Kivi je bogat vitaminom B6 i niacinom koji je dobar za nokte , isto tako ima visok sadržaj vode i pogodan je za dijetu ili lepše rečeno "čišćenju organizma" . Kivi je svestran : kao dodatak napicima, u voćnoj salati , sorbeu , marmeladama ,u pikantnim salatama , voćnim tortama . Ima i jednu manu - ne može da želira ako se ne prokuva zbog enzima koji sadrži .
Kako to biva, tokom ovih slavlja smo skloni preterivanjima tako da sam uvela ritual da popijem smoothie od kivija svakog jutra : 5 kivija , 2 oljuštene jabuke , sok jedne narandže i 400 ml kisele vode .
Drage moje, znam da ćete obogatiti net sa vašim receptima , jer kivi je malo zanemaren od strane kuvara
Upravo mu je sezona, cena pristupačna, krajnje je zdrav i dobar u slatkim i slanim verzijama.
Prijave šaljite na :
ultimativnisastojak@gmail.com.
A zbog njegove zeličanstvene boje koju voli većina blogerki , podsetiću vas na jednu staru , veoma poznatu pesmu .....
Draga Sanja, prvo hvala na lepim željama, i ja tebi želim sve najbolje u Novoj godini!
ОдговориИзбришиČestitam i ulogu naše ovomesečne domaćice, lepa tema. Biće interesantno. :)
Odlična tema draga!
ОдговориИзбришиDraga Sanja, sve najlepse i vama :)
ОдговориИзбришиCestitam na ulozi domacice!
Sto se teme tice sa kivijem sam malo na vi pa nisam sigurna koliki ce moj doprinos biti ovaj mesec... u svakom slucaju zelim vam jedan uspesan krug i da te devojke zatrpaju ulaznicama :)
Pozzz
koliko bude, bude.. ja sam tolerantna.Svako ima svoju omiljenu namirnicu .Važan je kvalitet, ne kvantitet.
ОдговориИзбришиNaravno, kvalitet na prvom mestu :)
ОдговориИзбришиOdlicna tema. Kiwi je meni jako dekorativna i ukusna vocka, cesto zapostavljen, pa je dobro da se skrene paznja :)
ОдговориИзбришиSanja , sve najbolje tebi i tvojima u Novoj godini. Čestitam ti na ulozi domaćice. Tema je baš lepa, kivi mnogo volim. Vec znam šta ću da pravim. :)
ОдговориИзбришиDraga Sanja, sve najlepse ti zelim i zaista sam odusevljena sto si bas ti ovog meseca domacica. Jos uvek nisam sigurna sta bih pravila ali kivi volim i unapred se radujem istrazivanju novih recepata.
ОдговориИзбришиČestitam ti na ulozi domaćice u ovom krugu. Tema je zanimljiva, a kivi je za mene i izazovan obzirom da ga baš i ne preferiram i ne koristim često, ali biti će već neki recept :)
ОдговориИзбриши