Mesec dana brzo prodje . Imale smo drugi zadatak za Patin 15 , a to su knedle sa povrćem .
Originalni recept možete videti gore , a ovo je moja prilagodjena verzija .
Sastojci :
500 gr. mešavine ( krompir, mrkva , grašak )
450 gr. starog hleba
2 jaja
100 ml mleka
1 kašika brašna tip 400 meko
+
100 gr. putra
3 kašike prezli
sir po želji - na slici kačkavalj
Iseći hleb na kriške i zapeći sa obe strane 5 minuta na 200 stepeni. Iskidati na manje komade.
Umutiti jaja , dodati brašno i mleko i preliti preko hleba.
Skuvati povrće u pola čaše vode i jednu kašičicu začina - kulinata (25 minuta ) . Potom ocediti i pobiberiti . Sjediniti sa prethodnom smesom. Oblikovati knedle mokrim rukama.
Prokuvati 3 litre vode sa kašikom soli . Kad voda proključa , smanjiti vatru na 1 i spuštati u vodu knedle . Kuvati 30 -tak sekundi , vaditi rešetkom i dobro ocediti .
Propržiti prezle u putru i preliti knedle . Poslužiti sa rendanim kačkavaljem.
Utisci :
Ja sam odrasla na knedlama i navikla sam na kompaktnije knedle. Same knedle su suvonjave , ali u kombinaciji sa prženim prezlama i kačkavaljem odlična vege priča. Prednost ovih knedli je što ih možete raseći i podgrejati ujutru u tiganju na malo putra . Kombinaciju povrća možete sami izabrati . Ja sam izbegla mast , mislim da prženi putar dovoljno nadoknadjuje masnoću. Preporučila bih da na ovu meru dodate još dva jaja da bi olakšali sebi kuvanje knedli.
Tvoje baš lepo i pravilno izgledaju. Moje nisu bile tako okrugle već nekako ćoškaste... Ali, dopao mi se ukus... :)
ОдговориИзбришиIzgleda da smo se sve složile da traže neki saft a ne da budu poslužene same.
ОдговориИзбриши