Baklava " Ambasador "


Sastojci:
1 pakovanje kora za baklavu 
200 gr. marcipana 
5 jaja 
200 gr. mlevenih oraha 
2 kašike ruma
5 kašika prezli 
100 gr. suvog groždja 
100 ml ulja 
400 ml vode 
200 gr. šećera 
sok od jednog limuna

Postupak pripreme:
Sjediniti  marcipan, orahe, umućena jaja, ulje , suvo groždje, prezle, rum i time filovati kore za baklavu ( poredjati 4 kore i filovati 1/3 fila ). Ponoviti još 2 x puta. Naseći u razmaku od 4 - 5 cm. Peći na 200 stepeni 30 minuta.Preliti sirupom.
Sirup: vodu ušpinovati sa šećerom i dodati limunov sok.
Na slici sa sladoledom ( po želji ) , čokoladnim prelivom i slatkom pavlakom pomešanom sa malinama.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Jaretina iz pekača

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Uštipci sa Snickers čokoladicama