Sastojci :
4-4,5 kg jarećeg mesa ( but , rebra )
1 litra belog vina
50 ml ulja
1 i po kašika začina
1 kašičica sode bikarbone
10 zrna bibera
3 lovorova lista
3 kašike sušenog ruzmarina
8 srednjih paradajza
8 paprika
8 crnih lukova
1 češanj belog luka
Priprema :
Očistiti jaretinu od suvišne masnoće i žilica i oprati pod mlazom hladne vode. Poredjati u pekač komade mesa naizmenično sa seckanim crnim lukom , seckanim belim lukom, lovorovim listom , paradajzom i seckanom paprikom. Posuti sa začinom, sodom bikarbonom , sušenim ruzmarinom i na kraju preliti belim vinom i uljem. Staviti poklopac .
Poklopljeno peći 2 sata na 150 stepeni i ostaviti u rerni BEZ OTVARANJA do jutra da se "tišti ".
Ujutru okrenuti meso i preliti sosom koji se stvorio preko noći , ponovo poklopiti i dopeći još pola sata ,sat na 150 stepeni ( zavisi od mesa ) .
Može se služiti uz kiselu pavlaku i domaću pogaču .
U sosu koji ostane, možete sledeći dan dodati oljušteni , isečeni krompir i ispeći pola sata na 200 stepeni.
ps. isti recept može i sa jagnjetinom. Količina mesa se može varirati od 3 do 5 kg , ne mora baš tačno .
E, ovako, da krenemo redom... Prvo, totalno sam se šoknula kada sam kliknuvši na tvoj blog naišla na ovaj dizajn, rekoh loš link, ali kako kada sam sa svog bloga došla. I, u tom trenutku shvatim šta si uradila i čestitam ti na ovako lepoj promeni. Baš ti čuči:))) Mnogo je preglednije, atraktivnije, ma, lepše, brate mili!!! Odlično! <3
ОдговориИзбришиA, sada bih iskomentarisala jaretinu iz pekača. Pa, počnimo: Ma, daj to 'vamo, šta mi turaš neke slike. Ovo je tortura! :)))) Znam koliko je dobra jaretina, a znam i kako je fantastična pod sačem... Joj, što si tako zla:))) Ja nemam pekač a nemam ni jare. Le-le, šta da činim? Ostaću ovde da čežnjivo gledam u ove tvoje lepote, pa tako dok se najedem:))))
<3<3<3
Nikada nisam jela jaretinu, možda bih jela, ali da mi se ne kaže šta je...nisam ni jagnjetinu nikad jela...jednostavno ne mogu.
ОдговориИзбришиOve tvoje slike izgledaju fantastično i prijatno vam bilo:))
Uh, ovo bih rado servirala i sebi i svojima, odlično je , super pripremljeno, sigurno ukusno.
ОдговориИзбришиA novi izgled bloga mi se jako sviđa, baš je lijepo i atraktivno !
Sjajno izgleda. Uh, imaš li ideju gde jare da kupim, odavno imam želju da probam, kažu da boljeg i zdravijeg mesa nema.
ОдговориИзбришиE, da, i fina ti je ova promena na blogu, sad može i komentar da se ostavi, a i lakše se pregledaju recepti...
ОдговориИзбриши