Potrebno je za koru :
8 jaja
8 kašika šećera
8 kašika brašna
1 kašika ulja
1 kašika vode
1 prašak za pecivo
Potrebno je za fil :
1 litra mleka
2 praška za puding od čokolade Dr. Oetker
3 kašike griza
5 žumanaca
5 kašika šećera
Potrebno za šumski žele :
500 gr. šumske mešavine
100 ml belog vina
5 kašika šećera
6 listova crvenog želatina
za šne :
5 belanaca
5 kašika šećera
sok pola limuna
Za prskanje kora : sok dve narandže .
Priprema :
Prokuvati belo vino sa šumskom mešavinom i šećerom i dodati omekšani želatin po uputstvu . Ostaviti da želira. Iseći na kocke.
Umutiti jaja , dodati šećer i mutiti dalje 10 minuta dok masa ne " pobeli ". Dodati brašno , prašak za pecivo , ulje i vodu.. izmešati , sipati u papirom obložen pleh i peći na 180 stepeni 35 minuta.
Koru ohladiti i iseći na 10 do 12 kriški .
Skuvati puding i griz, šećer u mleku , dodati umućena žumanca na kraju . Ostaviti da se ohladi.
Redjati kore ( prskati ih narandžinim sokom ) , puding i žele od šumskog voća dok se ne utroši materijal. Ostaviti da se stegne. Izručiti iz forme. Staviti na tanjir . Umutiti šne od belanaca , šećera i limunovog soka . Premazati tortu i na gril funkciji ( 200 stepeni ) zapeći minut dva . Ostaviti u frižderu dva sata.
Коментари
Постави коментар