potrebno je :
1 pakovanje kora za baklavu ,
250 gr. griza ,
250 gr. kisele pavlake 20 % masti,
5 jaja,
2 kašike likera od kajsije,
100 gr. suvog groždja,
1 šolja ulja,
2 šolje šećera,
2 šolje vode,
5 kašika šećera,
sok od jednog limuna.
1 pakovanje kora za baklavu ,
250 gr. griza ,
250 gr. kisele pavlake 20 % masti,
5 jaja,
2 kašike likera od kajsije,
100 gr. suvog groždja,
1 šolja ulja,
2 šolje šećera,
2 šolje vode,
5 kašika šećera,
sok od jednog limuna.
Postupak pripreme:
1
Pomešati griz sa kiselom pavlakom,suvim grožđem, uljem, jajima ,likerom i 5 kašika šećera i time filovati kore. Peći na 200 stepeni 35 minuta. Preliti šećernim sirupom.
Pomešati griz sa kiselom pavlakom,suvim grožđem, uljem, jajima ,likerom i 5 kašika šećera i time filovati kore. Peći na 200 stepeni 35 minuta. Preliti šećernim sirupom.
2
Skuvati šećer sa vodom i na kraju dodati limunov sok.
Skuvati šećer sa vodom i na kraju dodati limunov sok.
Коментари
Постави коментар