500 gr. krem sira ( neslani ABC )
250 gr. kisele pavlake 20 % masti
1 prašak za puding od vanile ili sa ukusom slatke pavlake
100 gr. suvog grožđa
1 burbon vanilin šećer
4 jaja
2 kašike likera od limuna ( ili ruma )
100 gr. mlevenih oraha
200 gr. šećera
1 pakovanje kora za baklavu.
Postupak pripreme:
Pomešati krem sir, pavlaku, šećer , suvo groždje, prašak za puding , jaja i liker od limuna. Poredjati 4 kore i posuti sa malo mlevenih oraha . Namazati 1/4 fila. Uviti.
Ponoviti još 3 x put. Premazati uljem i peći na 200 stepeni 40 minuta. Malo ohladiti i iseći. Posuti prah šećerom.
Ovaj recept možete praviti i sa lisnatim testom. Umesto kora vam je potrebno tri pakovanja lisnatog.
sa lisnatim testom |
Коментари
Постави коментар