Tatjanina torta




potrebno je : 10 jaja , 400 gr. šećera , 200 gr. brašna , 100 gr. gustina, 1 prašak za pecivo , 10 kašike vode , 2 kašike ulja , 8 kašika marmelade od kajsije , 750 gr. očišćenih višanja , 100 ml soka od višanja, 2 praška za puding od vanile , 6 kašika šećera, 3 žumanca, 200 ml mleka , 200 gr. bele čokolade, 2 vanil šećera, 10 gr. želatina, 500 gr. kisele pavlake 20 % masti , 500 ml slatke pavlake 1 učvršćivač za šlag , 3 narandže filetirane , 50 gr.mlevenih oraha . Postupak pripreme: 10 jaja penasto umutiti . Dodati 250 gr. šećera, 2 vanil šećera , 200 gr. brašna , 100 gr. gustina i prašak za pecivo , 2 kašike vode i dve kašike ulja. Sipati u dva papirom obložena pleha i peći na 180 stepeni 20 minuta. Kad su pečene kore, uviti ih ... ostaviti tako 10 minuta i onda namazati marmeladom od kajsije. Iseći na 1 cm debljine. Staviti prsten za tortu ( 36 cm prečnika ) i rolatima obložiti zidove i staviti na dno. Ostaviti par rolata sa strane( otprilike 5). Fil od višanja : prokuvati sok od višanja sa višnjama, 6 kašika šećera . Razmutiti prašak za puding u malo soka od višanja. Kad proključa, dodati i kuvati još minut. Sipati ovu smesu preko rolata i pokriti drugim slojem rolata. Bela smesa:na pari skuvati 3 žumanca, 150 gr. šećera, 100 gr. bele čokolade i 200 ml mleka. Dodati omekšali želatin ( prema uputstvu ).Ostaviti da se ohladi . Kad počne da želira dodati kiselu pavlaku, umućenu slatku pavlaku sa učvrćivačem ( 400 gr.) i 100 gr. seckane bele čokolade i narandže. Sipati preko drugog sloja rolata. Poravnati i ostaviti 4 sata u frižderu. Ukrasiti preostalom umućenom slatkom pavlakom i mlevenim orasima.

Коментари