Pržena crna džigerica

     Kad sam bila na Adi Taci mi je skrenula pažnju na važnost  iznutrica u ishrani i velikoj količini koenzima Q10 koji sadrže. Mada se kuvanjem 20 % razori . Ishrana je veoma bitna i njena raznovrsnost. Ne pomažu ni najskuplje kreme , ako se drže rigorozne dijete i ako uskraćujete organizmu odredjene namirnice .
Lepota ipak dolazi iznutra i nemojte pokleknuti pred raznim iskušenjima . Prskano izlazi iz mode , a jednom učinjen zahvat je nepovratan  .
Recept za žene u najboljim godinama ... i naravno za one koji vole iznutrice.

Sastojci :
1 kg crne džigerice ( teleće, jagnjeće ili jareće )
1 češnjak belog luka
1 kašičica ruzmarina
3 kašike senfa 
50 ml ulja
+
biber
1 ravna kašika soli
brašno po potrebi
ulje za prženje

Priprema :
Oprati crnu džigericu , očistiti od žilica i iseći na režnjeve . Dodati iseckan beli luk , ruzmarin, senf i ulje i marinirati 4 sata . Potom ocediti od viška tečnosti . 
Posoliti i valjati svaki komad u brašno i pržiti sa svake strane po 2 - 3 minuta. Ocediti na kuhinjskom papiru .



Коментари

  1. Ja je mariniram u mleku 2 dana ili bar jedan a mnogo je volim. jedino mi smeta što zna da prska. Evo danas sam upropastila majcu pržeći ćureću džigericu a imam kecelju koju ne koristim.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :D je... ima vodu... i ja je ocedim , inače su opekotine programirane . Zavisi sve od mesara vašeg poverenja. Ako je svežija , ne mora da marinira u mleku. To je već u gradu teže i izbor je manji.
      Ovako pripremljeno podseća malo na ćevape .

      Избриши
    2. Ne stavlja se džigerica u mleko zbog stajanja van frižidera, nego zbog eventualne gorčine žuči iz žučovoda

      Избриши
    3. ako žučni kanal nije dobro odstranjen , a to podrazumeva i da se odseče i okolna džigerica , ne vredi ni mleko . Čim žuč prsne ili kanal , meso postaje gorko i neupotrebljivo za ishranu.

      Избриши
  2. Ne secam se kada sam poslednju put spremala dzigericu a veoma je volim. Moja majka je przila na isti nacin a onda servirala sa reznjevima iseckanog crnog luka preko. Hvala za recept i podsetnik! Pozdrav,Goca

    ОдговориИзбриши
  3. ja volim manje više sve iznutrice pa tako i jetricu, ovako pržena je najbolja

    ОдговориИзбриши

Постави коментар