Kad sam bila na Adi Taci mi je skrenula pažnju na važnost iznutrica u ishrani i velikoj količini koenzima Q10 koji sadrže. Mada se kuvanjem 20 % razori . Ishrana je veoma bitna i njena raznovrsnost. Ne pomažu ni najskuplje kreme , ako se drže rigorozne dijete i ako uskraćujete organizmu odredjene namirnice .
Lepota ipak dolazi iznutra i nemojte pokleknuti pred raznim iskušenjima . Prskano izlazi iz mode , a jednom učinjen zahvat je nepovratan .
Recept za žene u najboljim godinama ... i naravno za one koji vole iznutrice.
Sastojci :
1 kg crne džigerice ( teleće, jagnjeće ili jareće )
1 češnjak belog luka
1 kašičica ruzmarina
3 kašike senfa
50 ml ulja
+
biber
1 ravna kašika soli
brašno po potrebi
ulje za prženje
Priprema :
Lepota ipak dolazi iznutra i nemojte pokleknuti pred raznim iskušenjima . Prskano izlazi iz mode , a jednom učinjen zahvat je nepovratan .
Recept za žene u najboljim godinama ... i naravno za one koji vole iznutrice.
Sastojci :
1 kg crne džigerice ( teleće, jagnjeće ili jareće )
1 češnjak belog luka
1 kašičica ruzmarina
3 kašike senfa
50 ml ulja
+
biber
1 ravna kašika soli
brašno po potrebi
ulje za prženje
Priprema :
Oprati crnu džigericu , očistiti od žilica i iseći na režnjeve . Dodati iseckan beli luk , ruzmarin, senf i ulje i marinirati 4 sata . Potom ocediti od viška tečnosti .
Posoliti i valjati svaki komad u brašno i pržiti sa svake strane po 2 - 3 minuta. Ocediti na kuhinjskom papiru .
Ja je mariniram u mleku 2 dana ili bar jedan a mnogo je volim. jedino mi smeta što zna da prska. Evo danas sam upropastila majcu pržeći ćureću džigericu a imam kecelju koju ne koristim.
ОдговориИзбриши:D je... ima vodu... i ja je ocedim , inače su opekotine programirane . Zavisi sve od mesara vašeg poverenja. Ako je svežija , ne mora da marinira u mleku. To je već u gradu teže i izbor je manji.
ИзбришиOvako pripremljeno podseća malo na ćevape .
Ne stavlja se džigerica u mleko zbog stajanja van frižidera, nego zbog eventualne gorčine žuči iz žučovoda
Избришиako žučni kanal nije dobro odstranjen , a to podrazumeva i da se odseče i okolna džigerica , ne vredi ni mleko . Čim žuč prsne ili kanal , meso postaje gorko i neupotrebljivo za ishranu.
ИзбришиNe secam se kada sam poslednju put spremala dzigericu a veoma je volim. Moja majka je przila na isti nacin a onda servirala sa reznjevima iseckanog crnog luka preko. Hvala za recept i podsetnik! Pozdrav,Goca
ОдговориИзбришиja volim manje više sve iznutrice pa tako i jetricu, ovako pržena je najbolja
ОдговориИзбриши