potrebno je :
750 ml belog vina Sauvignon Blanc ,12 kašika šećera ,4 kesice praška za puding ukus vanile ,250 gr. margarina ,1 list želatina ,750 gr. višnje ,250 gr. vode ,500 gr. posnog keksa ,100 gr. oraha seckanih ,100 gr. suvog groždja ,100 gr. margarina ,100 gr. seckanih smokava ,100 gr. čokolade ,500 ml jabukovog soka ,10 gr. želatina ,zelena kolačarska boja ,2 kašike šećera .
Postupak pripreme:
Keks izmrviti , dodati 100 gr. otopljene čokolade i margarina, 100 gr. seckanih oraha, smokava, suvog groždja - sjediniti i podeliti na dva dela . Staviti prsten za tortu na 30 cm ... staviti prvu keks "koru ".
2 praška puding vanila razmutiti u malo vode. Skuvati višnje sa 250 ml vode i 6 kašika šećera ... dodati razmućeni puding i kuvati 1 minut.Ohladiti malo . Sipati preko kore. Staviti drugu keks " koru ".
750 ml belog vina skuvati sa 6 kašika šećera i 2 praška za puding od vanile.Dodati list želatina ... mešati dok se ne rastopi. Ohladiti . Umutiti penasto margarin i sjediniti sa kremom od vina.
Sipati preko druge kore.
Skuvati jabukov sok i šećer... dodati omekšali želatin i zelenu kolačarsku boju. Ohladiti. Kad se stegne , pritisnuti kroz krompir presu i time dekorisati tortu . Preliti čokoladnom glazurom.
Коментари
Постави коментар