potrebno je :
8 jaja
350 gr. ajvara
600 gr. kisele pavlake 20 % masti
1 prašak za pecivo
13 kašika brašna
4 kašike ulja
500 gr. krem sira
300 gr. rendanog kačkavalja
200 gr. šunkarice ili šunke
100 gr. seckanih kiselih krastavaca
100 gr. majoneza
kečap
150 gr. zelenih maslina
Postupak pripreme:
Jaja penasto umutiti... posoliti. Dodati 100 gr. kisele pavlake i 100 gr. ajvara , brašno, prašak za pecivo i ulje. Od ove mase ispeći dve kore. Premazati sa preostalim ajvarom.
Krem sir pomešati sa 200 gr. kisele pavlake, šunkom, 200 gr. kačkavalja , majonezom , kiselim krastavcima . Namazati obe kore.
Tortu premazati sa 300 gr. kisele pavlake ... naneti kečap u prugama i sa čačkalicom ornamentirati. Posuti preostalim kačkavaljem i rasporediti masline po torti. Ostaviti u frižderu 4 sata. Seći na kocke.
Коментари
Постави коментар