potrebno je :
500 gr. keksa
250 gr. šećera
250 gr. margarina
4 umućena jaja
1 konzerva ananasa na komadiće
100 gr. suvog grožđa
250 ml slatke pavlake
1 seckana banana
100 gr. ribizli
4 kolutova ananasa
500 ml soka od jabuke
10 gr. želatina
4 kašike šećera
zelena kolačarska boja
100 gr. oraha seckanih
Postupak pripreme:
Keks izmrviti. Pomešati sa ananasom i sokom iz konzerve , jajima, margarinom ( ja ga istopim- može i penasto umućen ), šećerom, orasima, suvim grožđem . Masu staviti u prsten za torte i ostaviti da se stegne.
Prepoloviti kolutove ananasa i stavljati na krajeve torte ... u sredini isečenu bananu ... i povrh toga posuti ribizlama.
Skuvati jabukov sok sa 4 kašike šećera. Dodati omekšani želatin i kolačarsku boju. Sipati preko voća i ostaviti da se stegne ( dva sata ) u frižderu.Ukrasiti slatkom pavlakom.
Posna varijanta : izostaviti jaja i koristiti posni šlag.
Коментари
Постави коментар