za testo :
4 žumanca
450 gr. brašna
2 kašike likera od jaja ili po želji
1 burbon vanil šećer
1 prašak za pecivo
sok jednog limuna
4 kašike šećera
300 gr. putera ili margarina
za belance - lešnik masu :
4 belanaca
150 gr. mlevenih , pečenih lešnika
4 kašike šećera u prahu
2 kašike marmelade od kajsije
po želji 1 do dve rendane jabuke
Priprema :
Puter penasto umutiti sa šećerom i žumancima. Dodati brašno, prašak za pecivo i preostale sastojke i umesiti testo. Podeliti na tri dela. Staviti u frižder sat vremena . Ko nije siguran može staviti i sat vremena u zamrzivač. Umutiti belanca sa šećerom u prahu, dodati lešnike ( jabuke ) i marmeladu od kajsija.Prvi deo testa rastanjiti oklagijom i staviti u pleh. Sipati prvi deo mase od belanaca i lešnika .Drugi deo izrendati na trenici i preliti drugi deo mase od belanaca i lešnika. Istreničiti i treći deo testa. Peći na 200 stepeni 20 minuta.Seći na kocke.
Коментари
Постави коментар