za sve Abba fanove
potrebno za koru :
1 jaje
6 kašika šećera
1 prašak za puding od čokolade
9 kašika ulja
9 kašika mleka
6 kašika brašna
1 prašak za pecivo
za premazivanje kore :
6 kašika marmelade od kajsije
za filove :
500 ml mleka
100 gr. bele čokolade
500 gr. Creme Patisserie od Me..le
1 kesica želatina
300 gr. seckanog jafa keksa
2 filetirane narandže
140 gr. puslica
100 gr. mlevenih lešnika
200 gr. malina
1 kesica praška Vanila krem za tortu
za ukrašavanje :
swet rolls
6 kašika liker od jaja ili po želji
10 kolutova ananasa
limun
Postupak pripreme:
Viljuškom izmutiti sastojke za koru. Sipati masu u pleh prečnika 28 cm . Peći 20 minuta na 180 stepeni.Pečeno premazati marmeladom od kajsije. Prsten za tortu postaviti na 29 cm prečnika , premazati medom po sredini i redjati kolutove ananasa po zidu.
Istopiti čokoladu u mleku . Dodati omekšali želatin i ostaviti da se prohladi. Kad počne da želira , dodati umućen Crem Patisserie . Podeliti na 4 dela.
U prvi dodati jafu i narandže , drugi puslice i lešnik , treći maline , četvrti dodati prašak od vanile ( mutiti 1 minut ) i time ukrasiti tortu.
Kašikom napraviti udubljenja i u njih sipati liker . Ukrasiti sa swet rolls i komadićima limuna. Ostaviti preko noći u frižderu da se stegne .
potrebno za koru :
1 jaje
6 kašika šećera
1 prašak za puding od čokolade
9 kašika ulja
9 kašika mleka
6 kašika brašna
1 prašak za pecivo
za premazivanje kore :
6 kašika marmelade od kajsije
za filove :
500 ml mleka
100 gr. bele čokolade
500 gr. Creme Patisserie od Me..le
1 kesica želatina
300 gr. seckanog jafa keksa
2 filetirane narandže
140 gr. puslica
100 gr. mlevenih lešnika
200 gr. malina
1 kesica praška Vanila krem za tortu
za ukrašavanje :
swet rolls
6 kašika liker od jaja ili po želji
10 kolutova ananasa
limun
Postupak pripreme:
Viljuškom izmutiti sastojke za koru. Sipati masu u pleh prečnika 28 cm . Peći 20 minuta na 180 stepeni.Pečeno premazati marmeladom od kajsije. Prsten za tortu postaviti na 29 cm prečnika , premazati medom po sredini i redjati kolutove ananasa po zidu.
Istopiti čokoladu u mleku . Dodati omekšali želatin i ostaviti da se prohladi. Kad počne da želira , dodati umućen Crem Patisserie . Podeliti na 4 dela.
U prvi dodati jafu i narandže , drugi puslice i lešnik , treći maline , četvrti dodati prašak od vanile ( mutiti 1 minut ) i time ukrasiti tortu.
Kašikom napraviti udubljenja i u njih sipati liker . Ukrasiti sa swet rolls i komadićima limuna. Ostaviti preko noći u frižderu da se stegne .
Коментари
Постави коментар