Пређи на главни садржај

Dancing Queen torta

za sve Abba fanove
potrebno za koru :
1 jaje
6 kašika šećera
1 prašak za puding od čokolade
9 kašika ulja
9 kašika mleka
6 kašika brašna
1 prašak za pecivo
za premazivanje kore :
6 kašika marmelade od kajsije
za filove :
500 ml mleka
100 gr. bele čokolade
500 gr. Creme Patisserie od Me..le
1 kesica želatina
300 gr. seckanog jafa keksa
2 filetirane narandže
140 gr. puslica
100 gr. mlevenih lešnika
200 gr. malina
1 kesica praška Vanila krem za tortu
za ukrašavanje :
swet rolls
6 kašika liker od jaja ili po želji
10 kolutova ananasa
limun

Postupak pripreme:
Viljuškom izmutiti sastojke za koru. Sipati masu u pleh prečnika 28 cm . Peći 20 minuta na 180 stepeni.Pečeno premazati marmeladom od kajsije. Prsten za tortu postaviti na 29 cm prečnika , premazati medom po sredini i redjati kolutove ananasa po zidu.
Istopiti čokoladu u mleku . Dodati omekšali želatin i ostaviti da se prohladi. Kad počne da želira , dodati umućen Crem Patisserie . Podeliti na 4 dela.
U prvi dodati jafu i narandže , drugi puslice i lešnik , treći maline , četvrti dodati prašak od vanile ( mutiti 1 minut ) i time ukrasiti tortu.
Kašikom napraviti udubljenja i u njih sipati liker . Ukrasiti sa swet rolls i komadićima limuna. Ostaviti preko noći u frižderu da se stegne .
Posted by Picasa

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu vodu prvo kuvati plavi patlidžan da omekša

Posne palačinke sa sojinim mlekom

 Sastojci: 1 litar sojinog mleka ukus vanila 450 gr. brašna tip 400  1 prašak za pecivo  50 ml ulja na vrh noža soli Priprema: Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodavati uz stalno mešanje sojino mleko,so  i ulje. Sjediniti da nema grudvica. Ostaviti smesu pola sata da odstoji. U podmazan, zagrejan tiganj sipati 3/4 kutlace smese ,razliti i peći sa obe strane.  Peći dok se smesa ne utroši.  Filovati po želji.   Na slici sa sojinim voćnim jogurtom.

Kolač sa kupinama

Sezona je kupina i ovaj kolač je aktuelan kod nas ovih dana uprkos crveno - narandžastom alarmu. Pri prvom zalogaju zaboravite sve. Mek , vazdušast, sočan ... topi se u ustima.  Sastojci : 250 gr. brašna tip 400 1 kesica praška za pecivo 200 gr. šećera 2 vanil - šećera 225 ml ulja 3 kašike ruma 6 jaja 850 gr. kupina Priprema : Prosejati brašno sa praškom za pecivo i pomešati sa šećerom i vanil - šećerom. Dodati ulje i rum uz stalno mešanje varjačom i jedno po jedno jaje - da ne nastanu grudvice.  Sipati smesu u pek papirom obložen pleh prečnika 30 ili 32 cm i posuti kupine ravnomerno po testu. Peći 30 minuta na 200 stepeni.  Kolač je odličan i vruć , ali je bolji kad se potpuno ohladi . Kupine puste svoj sok i natapaju vazdušasto testo .  Možda će vas uplašiti količina kupina . Kupine neće zgletaviti testo , bez brige. Verzija za štampu