potrebno je :
3 šolje kisele pavlake 20 % masti
2 šolje šećera
1 šolja ulja
3 šolje brašna
2 jaja
1 prašak za pecivo sa ukusom šafrana ( ili običan )
2 kašike kakaoa
100 gr. oranžata
100 gr. citronata
100 gr. suvog groždja
100 gr. pečenih , seckanih badema
za glazuru :
100 gr.čokolade
Postupak pripreme:
Prosejati brašno sa praškom za pecivo , dodati kakao , pavlaku , šećer , ulje i jaja ( ne moraju biti umućena). Izmešati da ne bude grudvica . Na kraju dodati oranžat, citronat , suvo groždje i bademe i sve sjediniti . Sipati u podmazan pleh i peći 30 do 35 minuta na 180 stepeni.
Kad je pečeno premazati čokoladnom glazurom : otopiti čokoladu sa 4 kašike šećera , 4 kašike vode i 4 kašike ulja ili možete uzeti i kupljenu.
Коментари
Постави коментар