Kiflice

pogodne za putovanja i slavlja . Meke su dva do tri dana . Najbolje su uz grčki jogurt  ili turski kefir.

Potrebno je :
1 kg brašna tip 400
500 ml mlakog mleka
20 gr. svežeg kvasca
pola šolje ulja
1 kašika svinjske masti
2 kašike šećera
1 kašika soli

Postupak pripreme:
Rastopiti kvasac u mlakom mleku. Izmešati sa ostalim sastojcima i umesiti glatko testo. Ostaviti da se diže 20 minuta. Razmesiti i podeliti na 5 delova. Rukama oblikovati jufke.
Rastanjiti svaku jufku , iseći nožem na 12 do 15 delova i uviti u kifle.

Staviti u podmazan pleh i ostaviti da se diže 20 minuta. Premazati uljem i posuti susamom . Peći na 200 stepeni 25 minuta.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Posne palačinke sa sojinim mlekom

Prhki,posni vanil keks