potrebno za korpice :
125 gr. margarina
125 gr. šećera
na vrh noža soli
2 jaja
sok od pola limuna
250 gr. brašna
125 ml mleka
za sorbe :
1 šolja šećera
2 šolje vode
1 vanil šećer
10 kivija
1 kruška
za sos od jagode :
300 gr. jagoda
1 kašika meda
Postupak pripreme:
Penasto umutiti margarin i šećer, so, dodati jaja ... zatim naizmenično brašno i mleko. Na kraju limunov sok .Testo je slično testu za palačinke. Ostaviti 30 minuta da miruje. Na pek papir rastanjiti testo u vidu 6 krugova. Peći na 200 stepeni 6 do 8 minuta. Kad je pečeno , stavljati na čaše da dobije oblik korpice. Ovo mora ići brzo , jer se kasnije lome. Od ove mase se dobije 24 korpice.
Skuvati šećer , vanil šećer sa vodom. Usitniti kivi i krušku i pomešati sa prethodnim. Ohladiti. Staviti u zamrzivač i na svaka 2 sata mutiti dok ne zamrzne ( 6 sati ).
Usitniti jagode u blenderu i pomešati sa medom.
Коментари
Постави коментар