za bajaderu :
500 gr. mlevenog posnog keksa
200 gr. kokosa
250 gr. šećera
300 ml vode
100 gr. otopljene čokolade
125 gr. margarina
sok od jednog limuna
za glazuru :
100 gr. čokolade
4 kašike ulja
4 kašike šećera
4 kašike vode
Postupak pripreme:
Ušpinovati šećer sa vodom. Dodati margarin, limunov sok ... zatim keks, kokos- dobro izmešati i podeliti na dva dela. U jedan deo dodati istopljenu čokoladu.
Rastanjiti tamni deo ( 1 cm debljine ) na tacni, preko njega svetli i preliti glazurom od čokolade. Ostaviti da se stegne ( najbolje u frižderu ). Iseći na štanglice ( 5x2 cm ).
Glazura: otopiti 100 gr čokolade sa uljem, šećerom i vodom.
500 gr. mlevenog posnog keksa
200 gr. kokosa
250 gr. šećera
300 ml vode
100 gr. otopljene čokolade
125 gr. margarina
sok od jednog limuna
za glazuru :
100 gr. čokolade
4 kašike ulja
4 kašike šećera
4 kašike vode
Postupak pripreme:
Ušpinovati šećer sa vodom. Dodati margarin, limunov sok ... zatim keks, kokos- dobro izmešati i podeliti na dva dela. U jedan deo dodati istopljenu čokoladu.
Rastanjiti tamni deo ( 1 cm debljine ) na tacni, preko njega svetli i preliti glazurom od čokolade. Ostaviti da se stegne ( najbolje u frižderu ). Iseći na štanglice ( 5x2 cm ).
Glazura: otopiti 100 gr čokolade sa uljem, šećerom i vodom.
Коментари
Постави коментар