Sastojci:
potrebno je :
500 gr. jagoda
1 šolja soka od jabuke
1 kesica crvenog želatina
bibera
2 kašike meda
100 gr. kisele pavlake 20 % masti
250 ml slatke pavlake
1 učvršćivač za šlag
50 gr. rendane čokolade
1 kašika ruma
Postupak pripreme:
Od 500 gr. jagoda odvojiti 50 gr. i izgnječiti.
Jabukov sok sa 1 kašikom meda i biberom ( na vrh noža ) podgrejati i dodati omekšali želatin. Mešati dok se ne istopi i dodati 450 celih jagoda. U jednu dublju širu šerpu staviti u sredinu krpu i nakriviti čaše. U nakrivljene čaše sipati ovu masu i ostaviti da želira 2 sata u frižderu.
Umutiti slatku pavlaku sa učvršćivačem , dodati med, rum, kiselu pavlaku, čokoladu,izgnječene jagode i rasporediti u slobodne prostore čaša .
Ukrasiti sa umućenom slatkom pavlakom i rendanom čokoladom.
Biber se i ne oseti... samo dovodi do izražaja aromu jagode. Ali kome je to nov teren ... može ga izostaviti.
Коментари
Постави коментар