potrebno je :
150 gr. čokolade
125 gr. margarina
4 kašike šećera
2 kašike likera od jaja
1 vanil šećer
3 jaja
1 žumance
3 kašike brašna
Postupak pripreme:
Otopiti na pari margarin sa čokoladom, likerom , šećerom, vanil šećerom. Ohladiti. Umutiti penasto jaja sa žumancetom ( 10 minuta ) , potom dodati brašno i čokoladnu smesu.
Ostaviti 2 sata u frižderu . Sipati u kalup za mafine i peći 5 minuta na 200 stepeni.
Na slici sa umućenom slatkom pavlakom, kivijem i sosom od maline ( prokuvati 200 gr . malina sa 2 kašike šećera i procediti kroz žicu ):
Sredina je tečna i vruća ... zbog toga se i zove lava.
Koristiti korpice za mafine radi lakšeg vadjenja iz kalupa.
Коментари
Постави коментар