potrebno je za testo :
800 gr. brašna
400 ml vode
100 ml ulja
1 kašičica soli
7 gr. suvog kvasca
pola kašičice šećera
za fil :
300 gr. mlevenog mesa
1 glavica crnog luka, seckani
3 čena belog luka
za preliti :
1 jaje
100 ml jogurta 3, 2 %
Postupak pripreme:
Ispržiti meso sa belim i crnim lukom, začiniti po ukusu. Ohladiti.
Zamesiti testo od sastojaka, ostaviti pola sata da se digne. Potom ga razmesiti ... i razviti na debljinu 1 cm. Iseći pravougaonike, filovati mlevenim mesom ... sastaviti krajeve i oblikovati male pogačice. Redjati u podmazan pleh. 10 minuta ostaviti da miruje , premazati uljem i zatim ga peći na 180 stepeni 50 minuta.
Razmutiti jaje sa jogurtom i preliti mantije 10 minuta pred kraj pečenja.
Коментари
Постави коментар