potrebno je :
250 gr. pirinča
4 jaja
150 ml mleka
250 gr. prezli
1 kašika senfa
1 mrkva rendana
400 gr. mlevenog mesa
1 seckani luk
1 oljušteni i iseckani beli luk
8 listova tost sira
kečap
Postupak pripreme:
Pirinač skuvati , ocediti.Pomešati sa dva jaja, 100 ml mleka, mrkvom... posoliti i pobiberiti. Kašikom za sladoled vaditi kugle, spljoštiti dlanom i uvaljati u prezle.Pržiti u vrelom ulju. Ocediti na kuhinjskom papiru i preseći na pola.
Mleveno meso pomešati sa crnim lukom, belim lukom, 100 gr. prezli, 50 ml mleka, senfom i dva jajeta. Praviti male pljeskavice ( najbolje porcionirati kašikom za sladoled ) i pržiti u vrelom ulju. Ocediti na kuhinjskom papiru.
Prepoloviti tost sir. Staviti pljeskavice i sir u izmedju pirinčanih polovina i preliti kečapom.
Коментари
Постави коментар