Пређи на главни садржај

Palenta " Majami Beach "


Sastojci :
250 gr. kukuruznog brašna
1 litra vode
4 seckana crna luka
200 gr. mesnate slanine ( barene )- iseckane
250 gr. iseckanih šampinjona
malo ruzmarina
soli ili začina po ukusu( ja sam uzela 1 kašičicu ) .. zavisi koliko je slanina slana
100 gr. kisele pavlake
malo rendanog kačkavalja
Priprema :
Ispržiti crni luk i slaninu, dodati šampinjone i pržiti dalje 5 minuta. Preliti vodom , dodati ruzmarin i začin i prokuvati. Kad proključa, dodati kukuruzno brašno i kuvati uz mešanje 2 minuta. Skloniti sa vatre , dodati kiselu pavlaku . Posuti kačkavaljem. Servirati po želji. Na slici : na zelenoj salati, feferonom, pavlakom , krastavcem i barenom slaninom.

````````````````````
Deutsch :
Beitrag zum Event Ran an den Speck , Gastgeber Chef Hansen .

Zutaten :

250 gr. Schampignons
200 gr. Speckwürfel
1 liter Wasser
1 Teelöffel Salz oder Vegeta Gewürz
Pfeffer
100 gr. saure Sahne 20 % Fett
250 gr. grobes Maismehl
4 Zwiebel gewürfelt
50 - 100 gr. Parmesan gerieben
Rosmarin frisch

Zubereitung :
Speck in bissien Öl anbraten . Zwiebel zufugen und glasig dünsten . Schampignons untermischen und weitere 5 Minuten unter standigen ruhren anbraten . Mit Wasser ablöschen , Rosmarin ,Pfeffer ,  Salz  oder Vegeta abschmecken . Die Wasser - Speck - Schampignon Brühe zum kochen bringen ;  Maismehl unterruhren und 2 Minuten kochen . Von der Kochstelle nehmen und mit der  Saure Sahne und Parmesan vermengen   .
Servieren nach Wunsch ... im Bild mit grünem Salat , Gurken , Feferoni , Speck und Saure Sahne .


Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu vodu prvo kuvati plavi patlidžan da omekša

Posne palačinke sa sojinim mlekom

 Sastojci: 1 litar sojinog mleka ukus vanila 450 gr. brašna tip 400  1 prašak za pecivo  50 ml ulja na vrh noža soli Priprema: Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodavati uz stalno mešanje sojino mleko,so  i ulje. Sjediniti da nema grudvica. Ostaviti smesu pola sata da odstoji. U podmazan, zagrejan tiganj sipati 3/4 kutlace smese ,razliti i peći sa obe strane.  Peći dok se smesa ne utroši.  Filovati po želji.   Na slici sa sojinim voćnim jogurtom.

Kolač sa kupinama

Sezona je kupina i ovaj kolač je aktuelan kod nas ovih dana uprkos crveno - narandžastom alarmu. Pri prvom zalogaju zaboravite sve. Mek , vazdušast, sočan ... topi se u ustima.  Sastojci : 250 gr. brašna tip 400 1 kesica praška za pecivo 200 gr. šećera 2 vanil - šećera 225 ml ulja 3 kašike ruma 6 jaja 850 gr. kupina Priprema : Prosejati brašno sa praškom za pecivo i pomešati sa šećerom i vanil - šećerom. Dodati ulje i rum uz stalno mešanje varjačom i jedno po jedno jaje - da ne nastanu grudvice.  Sipati smesu u pek papirom obložen pleh prečnika 30 ili 32 cm i posuti kupine ravnomerno po testu. Peći 30 minuta na 200 stepeni.  Kolač je odličan i vruć , ali je bolji kad se potpuno ohladi . Kupine puste svoj sok i natapaju vazdušasto testo .  Možda će vas uplašiti količina kupina . Kupine neće zgletaviti testo , bez brige. Verzija za štampu