Пређи на главни садржај

Palenta " Majami Beach "


Sastojci :
250 gr. kukuruznog brašna
1 litra vode
4 seckana crna luka
200 gr. mesnate slanine ( barene )- iseckane
250 gr. iseckanih šampinjona
malo ruzmarina
soli ili začina po ukusu( ja sam uzela 1 kašičicu ) .. zavisi koliko je slanina slana
100 gr. kisele pavlake
malo rendanog kačkavalja
Priprema :
Ispržiti crni luk i slaninu, dodati šampinjone i pržiti dalje 5 minuta. Preliti vodom , dodati ruzmarin i začin i prokuvati. Kad proključa, dodati kukuruzno brašno i kuvati uz mešanje 2 minuta. Skloniti sa vatre , dodati kiselu pavlaku . Posuti kačkavaljem. Servirati po želji. Na slici : na zelenoj salati, feferonom, pavlakom , krastavcem i barenom slaninom.

````````````````````
Deutsch :
Beitrag zum Event Ran an den Speck , Gastgeber Chef Hansen .

Zutaten :

250 gr. Schampignons
200 gr. Speckwürfel
1 liter Wasser
1 Teelöffel Salz oder Vegeta Gewürz
Pfeffer
100 gr. saure Sahne 20 % Fett
250 gr. grobes Maismehl
4 Zwiebel gewürfelt
50 - 100 gr. Parmesan gerieben
Rosmarin frisch

Zubereitung :
Speck in bissien Öl anbraten . Zwiebel zufugen und glasig dünsten . Schampignons untermischen und weitere 5 Minuten unter standigen ruhren anbraten . Mit Wasser ablöschen , Rosmarin ,Pfeffer ,  Salz  oder Vegeta abschmecken . Die Wasser - Speck - Schampignon Brühe zum kochen bringen ;  Maismehl unterruhren und 2 Minuten kochen . Von der Kochstelle nehmen und mit der  Saure Sahne und Parmesan vermengen   .
Servieren nach Wunsch ... im Bild mit grünem Salat , Gurken , Feferoni , Speck und Saure Sahne .


Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu...

Posne palačinke sa sojinim mlekom

 Sastojci: 1 litar sojinog mleka ukus vanila 450 gr. brašna tip 400  1 prašak za pecivo  50 ml ulja na vrh noža soli Priprema: Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodavati uz stalno mešanje sojino mleko,so  i ulje. Sjediniti da nema grudvica. Ostaviti smesu pola sata da odstoji. U podmazan, zagrejan tiganj sipati 3/4 kutlace smese ,razliti i peći sa obe strane.  Peći dok se smesa ne utroši.  Filovati po želji.   Na slici sa sojinim voćnim jogurtom.

Svadbeni kolač

po receptu Suzane Mihajlove iz Bačkog Petrovca koja ga je prezentovala i neumorno pekla na Foodtalku 2013.  koji je održan 14.06. na Salašu 137 u Čeneju. Tipičan slovački recept koji se sprema kako i naslov govori za svadbe. Kao i svaki tradicionalni kolač nekog naroda  i ovaj se polako uči od desete godine i kad se ovlada tehnikom devojka je spremna za udaju. Zainteresovao me je prvo postupak rada i Suzanina nošnja . Bila mi je simpa dok je rukama razvlačila testo kao za pizzu i pričala o receptu . Ono što je kod nje delovalo lako ... uh... ispostavilo se kući da nije baš tako kad trebam sama ponoviti. Ukus - topila se u ustima i NARAVNO, tražila sam recept. Lako je dati recept, ali da li će dovesti do istog rezultata ?  Isprobala sam ga dva puta . Prvi put sa brašnom tip 500 , drugi put mešano 400 + 500 .Nisam dobila mramornu šaru kao Suzana i možda nije autentična , ali po ukusu je ista . Mera sa brašnom je bila odokativna , tako da sam došla do mere 1 k...