Пређи на главни садржај

Piletina sa limunom









Potrebno je :
1 1/ 2 kg teško pile
1 kašičica ruzmarina
1 kašika vlašca
so, biber
8 glavica crnog luka
1 kašika soja sosa
1 kašika balzamiko sirćeta
1 kašičica šećera
 pola glavice belog luka
Priprema :
Pile preseći nožem na ledjima , platirati .Sa nožem izbockati i  " džepove " puniti belim lukom.Soliti , biberiti ... staviti sa isečenim limunom, ruzmarinom, vlašcem u pleh i peći  60 minuta na 200 stepeni.Ako pile nije masno, sipati pola čaše vode u toku pečenja.
Iseći crni luk na prstenove. Propržiti sa šećerom  u ulju, , biberiti i na kraju dodati soja sos i balzamiko sirće.
Servirati uz krompir pire.
Za hrabrije- servirati uz krompir pire sa jabukama. Način pripreme je isti kao i za normalni, samo pred kraj kuvanja krompira dodati dve jabuke ili kruške da kuvaju 10 minuta .. potisnuti kroz krompir presu, dodati malo mleka i muskatnog oraščića. Iznenadite i sebe i druge ! Pravo letnje jelo.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu...

Posna prženija (vegan)

  Sastojci :  3 iseckana crna luka  50 ml ulja  300 gr crvene paprike  250 gr dimljenog tofua Pola kašičice kari začina ili kurkume po ukusu  Pola kašičice slatke paprike  Soli i bibera po ukusu  Priprema: Propržiti crni luk na ulju  , dodati seckanu papriku i pržiti 10 minuta uz povremeno mešanje. Posoliti , pobiberiti.  Potom dodati kari i alevu papriku i izmrvljeni tofu. Propržiti još 5 minuta uz stalno mešanje.  Servirati po želji.   Na slici prženija ,vegan tost hleb namazan avokadom i cherry paradajz.

Posne palačinke sa sojinim mlekom

 Sastojci: 1 litar sojinog mleka ukus vanila 450 gr. brašna tip 400  1 prašak za pecivo  50 ml ulja na vrh noža soli Priprema: Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodavati uz stalno mešanje sojino mleko,so  i ulje. Sjediniti da nema grudvica. Ostaviti smesu pola sata da odstoji. U podmazan, zagrejan tiganj sipati 3/4 kutlace smese ,razliti i peći sa obe strane.  Peći dok se smesa ne utroši.  Filovati po želji.   Na slici sa sojinim voćnim jogurtom.