potrebno je za testo :
600 gr. brašna
4 kašike maslinovog ulja
7 gr. suvog kvasca
300 ml mlake vode
so, šećer malo
+ :
1 konzerva tunjevine
200 gr. mrkve isečene na žilijen ili na tanke trake ljuštačem za povrće
200 gr. tikvica - II -
1 glavica crnog luka, seckani
100 ml kečapa
50 gr. semenki bundeve
za mrvice :
50 gr margarina
20 gr. susama
75 gr. brašna
Postupak pripreme:
Izdinstati mrkvu i tikvice u malo ulja i malo soli 12 minuta .Umesiti testo od brašna, mlake vode, kvasca, maslinovog ulja , šećera i soli. Razviti ga na 1 cm debljine i staviti u podmazan pleh prečnika 32 cm . Premazati kečapom i redjati mrkvu, tikvice, tunjevinu , crni luk, semenke bundeve. Posuti mrvicama koje pravimo na ovaj način : zamesiti sipkavo testo od margarina, susama i brašna. Rukama trljati i posipati po Pizzi.
Peći na 200 stepeni 35 do 40 minuta.
Коментари
Постави коментар