Пређи на главни садржај

Posna Pizza sa mrvicama


potrebno je za testo :
600 gr. brašna
4 kašike maslinovog ulja
7 gr. suvog kvasca
300 ml mlake vode
so, šećer malo
+ :
1 konzerva tunjevine
200 gr.  mrkve isečene na žilijen ili na tanke trake ljuštačem za povrće
200 gr. tikvica  - II -
1 glavica crnog luka, seckani
100 ml kečapa
50 gr. semenki bundeve

za mrvice :
50 gr margarina
20 gr. susama
75 gr. brašna

Postupak pripreme:
Izdinstati mrkvu i tikvice u malo ulja i malo soli 12  minuta .Umesiti testo od brašna, mlake vode, kvasca, maslinovog ulja , šećera i soli. Razviti ga na 1 cm debljine  i staviti u podmazan pleh prečnika 32 cm . Premazati kečapom i redjati mrkvu, tikvice, tunjevinu , crni luk, semenke bundeve. Posuti mrvicama koje pravimo na ovaj način : zamesiti sipkavo testo od margarina, susama i brašna. Rukama trljati i posipati po Pizzi.
Peći na 200 stepeni 35 do 40 minuta.
Posted by Picasa

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu...

Posna prženija (vegan)

  Sastojci :  3 iseckana crna luka  50 ml ulja  300 gr crvene paprike  250 gr dimljenog tofua Pola kašičice kari začina ili kurkume po ukusu  Pola kašičice slatke paprike  Soli i bibera po ukusu  Priprema: Propržiti crni luk na ulju  , dodati seckanu papriku i pržiti 10 minuta uz povremeno mešanje. Posoliti , pobiberiti.  Potom dodati kari i alevu papriku i izmrvljeni tofu. Propržiti još 5 minuta uz stalno mešanje.  Servirati po želji.   Na slici prženija ,vegan tost hleb namazan avokadom i cherry paradajz.

Posne palačinke sa sojinim mlekom

 Sastojci: 1 litar sojinog mleka ukus vanila 450 gr. brašna tip 400  1 prašak za pecivo  50 ml ulja na vrh noža soli Priprema: Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodavati uz stalno mešanje sojino mleko,so  i ulje. Sjediniti da nema grudvica. Ostaviti smesu pola sata da odstoji. U podmazan, zagrejan tiganj sipati 3/4 kutlace smese ,razliti i peći sa obe strane.  Peći dok se smesa ne utroši.  Filovati po želji.   Na slici sa sojinim voćnim jogurtom.