Пређи на главни садржај

XXL Brownies sa sladoledom od ruzmarina


Potrebno je za Brownies :
3 jaja,
100 gr. crne čokolade ,
50 gr. seckane bele čokolade,
50 gr. krupno mlevenih lešnika,
8 kašika šećera,
125 gr. margarina,
125 gr. brašna,
1 prašak za pecivo.
Potrebno za sladoled od ruzmarina:
2 kašike sušenog ruzmarina ili dve grančice svežeg,
2 kašike šumskog meda,
100 ml vode,
1 vanil šećer,
300 ml jogurta,
300 ml slatke pavlake.
Priprema : staviti belu čokoladu 1 sat u zamrzivač. Crnu čokoladu otopiti na pari sa margarinom i šećerom. Izmešati brašno sa praškom za pecivo, lešnicima i jajima , dodati čokoladnu smesu i na kraju belu čokoladu. Peći na 180 stepeni 15 minuta. Skuvati ruzmarin sa vodom, vanil šećerom i medom. Skloniti sa vatre i ostaviti 5 minuta , zatim procediti. U ohladjenu tečnost sipati jogurt i slatku pavlaku ( nije potrebno umutiti ) . Staviti u zamrzivač i mešati svakih sat vremena dok se masa ne zamrzne. Servirati po želji.. na slici sa borovnicama.
Posted by Picasa

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu...

Posna prženija (vegan)

  Sastojci :  3 iseckana crna luka  50 ml ulja  300 gr crvene paprike  250 gr dimljenog tofua Pola kašičice kari začina ili kurkume po ukusu  Pola kašičice slatke paprike  Soli i bibera po ukusu  Priprema: Propržiti crni luk na ulju  , dodati seckanu papriku i pržiti 10 minuta uz povremeno mešanje. Posoliti , pobiberiti.  Potom dodati kari i alevu papriku i izmrvljeni tofu. Propržiti još 5 minuta uz stalno mešanje.  Servirati po želji.   Na slici prženija ,vegan tost hleb namazan avokadom i cherry paradajz.

Posne palačinke sa sojinim mlekom

 Sastojci: 1 litar sojinog mleka ukus vanila 450 gr. brašna tip 400  1 prašak za pecivo  50 ml ulja na vrh noža soli Priprema: Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodavati uz stalno mešanje sojino mleko,so  i ulje. Sjediniti da nema grudvica. Ostaviti smesu pola sata da odstoji. U podmazan, zagrejan tiganj sipati 3/4 kutlace smese ,razliti i peći sa obe strane.  Peći dok se smesa ne utroši.  Filovati po želji.   Na slici sa sojinim voćnim jogurtom.