potrebno je :
5 jaja
1 šolja šećera
1 šolja kisele pavlake
1 prašak za pecivo
2 šolje brašna tip 400
100 ml ulja
2 kašike likera od jaja
za sirup :
500 ml vode
200 gr. šećera
1 vanilin šećer
sok od jednog limuna
Postupak pripreme:
Umutiti penasto jaja sa šećerom. Dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo , kiselu pavlaku , liker i ulje. Sipati smesu u podmazan , okrugli pleh ( 30 cm ) i peći 25 minuta na 200 stepeni.
Iseći koru na romboide ili kocke i preliti šećernim sirupom. Na kraju ukrasiti kriškom limuna i limunovom korom.
Šećerni sirup : kuvati vodu sa šećerom, vanil šećerom oko 5 minuta , skloniti sa vatre i dodati limunov sok.
ps. ja ne špinujem šećer za ravaniju . Ovako bude sočnija. Korišćena šolja od 200 ml.
Umesto likera od jaja , možete bilo koji po želji .
Коментари
Постави коментар