potrebno je :
1 kg očišćenog šarana
1 očišćeni beli luk
sok od dva limuna
10 seckanih crnih lukova
1 kašika aleve paprike
400 ml soka od paradajza
5 kašika kečapa
200 gr. suvih šljiva
200 ml vode
1 kašičica brašna
1 kašika ulja
1 kašika vode
1 kašičica sirćeta
seckani peršun, biber, soli
Postupak pripreme:
Utrljati u šarana beli luk i limunov sok. Ostaviti da marinira 2 sata.
U malo ulja ispržiti crni luk, zatim dodati aleve... potom sok od paradajza ,kečap, vodu ,biber, so... i kuvati 5 minuta. Na kraju dodati peršun i suve šljive.
Staviti šarana u rimski lonac ili pleh. Preliti sa paradajz sosom. Peći na 180 stepeni 25 minuta. Pomešati brašno, vodu, sirće i ulje i pred kraj pečenja pomešati sa sosom. Ostaviti da vuče još deset minuta u zagrejanoj rerni.
Коментари
Постави коментар