za kokos koru :
5 belanaca ,
5 kašika šećera,
sok od pola limuna ,
200 gr. kokosa,
ravna kašičica praška za pecivo ,
2 kašike brašna .
za čoko- orah koru :
5 belanaca ,
5 kašika šećera,
ravna kašičica praška za pecivo,
2 kašike brašna ,
sok od pola limuna ,
100 gr. seckane čokolade,
100 gr. seckanih oraha .
za fil :10 žumanaca,
5 kašika šećera,
500 ml mleka ,
500 ml slatke pavlake ,
2 buorbon vanil šećera ,
20 gr. želatina ,
100 gr. mlevenih lešnika ,
100 gr. marcipana.
Za marcipan ruže :150 gr. marcipana ,
1 kašika kakaoa.
za ukrašavanje :
100 ml umućene slatke pavlake i rendane čokolade
Priprema :
čokoladu staviti u zamrzivač sat vremena . Umutiti 5 belanaca, dodati šećer , seckanu zamrznutu čokoladu, seckane orahe , prašak za pecivo i brašno. Izmešati i sipati u papirom obložen pleh. Peći 30 minuta na 180 stepeni.Ponoviti isto i sa kokos korom.Fil : Prokuvati mleko sa šećerom, vanil - šećerom .. malo ohladiti i dodati omekšali želatin. Sipati u umućena žumanca . Kad počne da želira , dodati umućenu slatku pavlaku . Podeliti na dva dela, u jedan deo dodati marcipan i lešnike. Redjati tortu ovim redom: kora od oraha, fil od lešnika, kokos kora i svetli fil. Posuti rendanu čokoladu i ukrasiti slatkom pavlakom.Marzipan ruže: podeliti marcipan na dva dela; u jedan umešati kakao. Formirati dva valjka , ispreplitati ih i rastanjiti pomoću alu folije . Seći na kvadrate i koso ih uviti. Prstima saviti krajeve. Ostaviti ih da se suše.Ukrasiti tortu.
5 belanaca ,
5 kašika šećera,
sok od pola limuna ,
200 gr. kokosa,
ravna kašičica praška za pecivo ,
2 kašike brašna .
za čoko- orah koru :
5 belanaca ,
5 kašika šećera,
ravna kašičica praška za pecivo,
2 kašike brašna ,
sok od pola limuna ,
100 gr. seckane čokolade,
100 gr. seckanih oraha .
za fil :10 žumanaca,
5 kašika šećera,
500 ml mleka ,
500 ml slatke pavlake ,
2 buorbon vanil šećera ,
20 gr. želatina ,
100 gr. mlevenih lešnika ,
100 gr. marcipana.
Za marcipan ruže :150 gr. marcipana ,
1 kašika kakaoa.
za ukrašavanje :
100 ml umućene slatke pavlake i rendane čokolade
Priprema :
čokoladu staviti u zamrzivač sat vremena . Umutiti 5 belanaca, dodati šećer , seckanu zamrznutu čokoladu, seckane orahe , prašak za pecivo i brašno. Izmešati i sipati u papirom obložen pleh. Peći 30 minuta na 180 stepeni.Ponoviti isto i sa kokos korom.Fil : Prokuvati mleko sa šećerom, vanil - šećerom .. malo ohladiti i dodati omekšali želatin. Sipati u umućena žumanca . Kad počne da želira , dodati umućenu slatku pavlaku . Podeliti na dva dela, u jedan deo dodati marcipan i lešnike. Redjati tortu ovim redom: kora od oraha, fil od lešnika, kokos kora i svetli fil. Posuti rendanu čokoladu i ukrasiti slatkom pavlakom.Marzipan ruže: podeliti marcipan na dva dela; u jedan umešati kakao. Formirati dva valjka , ispreplitati ih i rastanjiti pomoću alu folije . Seći na kvadrate i koso ih uviti. Prstima saviti krajeve. Ostaviti ih da se suše.Ukrasiti tortu.
Коментари
Постави коментар