Пређи на главни садржај

Tuti fruti oblatne


potrebno je :
300 gr. šećera
300 ml vode
150 gr. margarina
200 gr. kokosa
50 gr. oraha seckanih
50 gr. suvog grožđa
300 gr. mleka u prahu
6 iseckanih suvih kajsija
6 iseckanih suvih smokava
6 iseckanih urmi
3 lista oblatne


Postupak pripreme:
Ušpinovati šećer sa vodom, potom dodati margarin i mešati dok se ne rastopi . Dodati mleko u prahu i kokos  i mešati da nema grudvica .Potom dodati i preostale sastojke.
Ostaviti 10- tak minuta  da se ohladi. Namazati oblatne i staviti neki teži predmet na njih. Kad se stegnu, seći po želji.
 Recept je objavljen u " Backen macht Freude " Dr. Oetker. 
Zajedno sa mojim kulinarskim prijateljima sam učestvovala u humanitarnoj Dr. Oetker akciji 5 eura za jedan recept koju je organizovalo dečije selo Austrije . Od 2.136 recepata i moj je recept odabran što za mene predstavlja veliku čast. Odrasla sam na Dr. Oetker receptima i za mene predstavljaju kvalitet koji traje već godinama. 
Ko želi da naruči knjigu može ovde.
Knjiga izgleda ovako ...


a ovako u Dr. Oetkerovoj izvedbi.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu...

Posna prženija (vegan)

  Sastojci :  3 iseckana crna luka  50 ml ulja  300 gr crvene paprike  250 gr dimljenog tofua Pola kašičice kari začina ili kurkume po ukusu  Pola kašičice slatke paprike  Soli i bibera po ukusu  Priprema: Propržiti crni luk na ulju  , dodati seckanu papriku i pržiti 10 minuta uz povremeno mešanje. Posoliti , pobiberiti.  Potom dodati kari i alevu papriku i izmrvljeni tofu. Propržiti još 5 minuta uz stalno mešanje.  Servirati po želji.   Na slici prženija ,vegan tost hleb namazan avokadom i cherry paradajz.

Posne palačinke sa sojinim mlekom

 Sastojci: 1 litar sojinog mleka ukus vanila 450 gr. brašna tip 400  1 prašak za pecivo  50 ml ulja na vrh noža soli Priprema: Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodavati uz stalno mešanje sojino mleko,so  i ulje. Sjediniti da nema grudvica. Ostaviti smesu pola sata da odstoji. U podmazan, zagrejan tiganj sipati 3/4 kutlace smese ,razliti i peći sa obe strane.  Peći dok se smesa ne utroši.  Filovati po želji.   Na slici sa sojinim voćnim jogurtom.