potrebno za koru :
4 žumanca
4 jaja
200 gr. margarina
200 gr. čokolade
110 gr. šećera
1 kašika ruma
4 kašike brašna
1 prašak za pecivo
za svetli canasche :
250 ml slatke pavlake
200 gr. bele čokolade
25 gr. margarina
za crni canasche :
250 ml slatke pavlake
25 gr. margarina
200 gr . crne čokolade
Priprema :
Otopiti čokoladu sa margarinom na pari. Umutiti penasto jaja i žumanca , dodati šećer, čokoladnu masu .. na kraju brašno i prašak za pecivo. Ispeći dve kore na 180 stepeni 30 do 35 minuta.
Fil - princip je isti i za svetli i za tamni canasche :
Na pari otopiti čokoladu sa margarinom u slatkoj pavlaci . Ostaviti u frižderu 12 sati i potom umutiti. Filovati donju koru tamnim filom, gornju svetlim. Poprskati čokoladnom glazurom.
Коментари
Постави коментар