potrebno je za koru :
10 belanaca
1 šolja šećera
300 gr. mlevenog kikirikija
50 gr. mlevenih oraha
1 prašak za pecivo
4 kašike brašna
za fil :
10 žumanaca
8 kašika prah šećera
1 šolja mleka
200 gr. bele čokolade
6 listova belog želatina
200 gr. margarina
Priprema :
Umutiti belanca i dodati šećer . Mutiti dok se ne stvori čvrst šne. Dodati kikiriki, orahe, brašno i prašak za pecivo. Ispeći od ove mase dve kore na 180 stepeni 30 do 35 minuta.Ohladiti.
Fil : Na pari skuvati krem od žumanaca , bele čokolade, mleka i 4 kašike prah šećera. Skloniti sa pare i dodati omekšali želatin. Umutiti penasto margarin sa 4 kašike prah šećera i kašikom dodavati krem i dalje mutiti . Filovati kore . Na kraju posuti sa 100 gr. rendane čokolade i poprskati karamel sosom.
Коментари
Постави коментар