Sastojci za 2 osobe
za njoke :
500 gr. bundeve
3 kašike brašna
1 žumance
5 kašika krompir pirea instant
sos :
100 gr. putra
100 gr. seckane slanine
peršun
biber
muskatni oraščić
Priprema
Ispeći bundevu na 200 stepeni 60 minuta. Oguliti koru i izgnječiti meso. Dodati krompir pire, žumance,soli , brašna.. umesiti. Oblikovati valjke, iseći na komadiće i svaki nagnječiti viljuškom. Kuvati u slanoj vodi, na tihoj vatri 4 minuta… izvaditi i propržiti u otopljenom putru sa obe strane . Pomešati sa prženom slaninicom i peršunom. Posuti fetom i narendanim muskatnim oraščićem, pobiberiti.Pripremljene njoke odmah kuvati , jer posle odmekšaju.
za njoke :
500 gr. bundeve
3 kašike brašna
1 žumance
5 kašika krompir pirea instant
sos :
100 gr. putra
100 gr. seckane slanine
peršun
biber
muskatni oraščić
Priprema
Ispeći bundevu na 200 stepeni 60 minuta. Oguliti koru i izgnječiti meso. Dodati krompir pire, žumance,soli , brašna.. umesiti. Oblikovati valjke, iseći na komadiće i svaki nagnječiti viljuškom. Kuvati u slanoj vodi, na tihoj vatri 4 minuta… izvaditi i propržiti u otopljenom putru sa obe strane . Pomešati sa prženom slaninicom i peršunom. Posuti fetom i narendanim muskatnim oraščićem, pobiberiti.Pripremljene njoke odmah kuvati , jer posle odmekšaju.
Коментари
Постави коментар