Пређи на главни садржај

Pie od bundeve


recept me je osvojio na prvi pogled … sastojci, lakoća pripreme . Devojka  Luneta 93  ima samo 17 godina i na njenom kulinarskom umeću bi joj zavideli mnogi profesionalni kuvari . Ovako izgleda kad ga ja napravim…

potrebno za testo :
50 gr bundevinih semenki
150 gr. brašna
100 gr. margarina
3 kašike šećera
na vrh noža soli
1 jaje
za fil :
500 gr. rendane bundeve
3 kašike šećera
na vrh noža djumbira, cimeta
sok pola limuna
100 gr. kisele pavlake 200 % ml. masti
2 jaja

Priprema :
Bundevine semenke propržiti bez ulja u tiganju , ohladiti i samleti. Zamesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti pola sata u frižderu. Posle tog vremena rastanjiti i staviti u pleh prečnika 28 cm. Formirati zid visine 2 cm . Peći na 220 stepeni 20 minuta . Potom sipati fil i peći još 40 minuta na 180 stepeni.
Fil : izdinstati bundevu sa šećerom. Skloniti sa vatre i ohladiti . Dodati kiselu pavlaku, limunov sok , umućena jaja i začiniti djumbirom i cimetom.
Posted by Picasa

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu...

Posna prženija (vegan)

  Sastojci :  3 iseckana crna luka  50 ml ulja  300 gr crvene paprike  250 gr dimljenog tofua Pola kašičice kari začina ili kurkume po ukusu  Pola kašičice slatke paprike  Soli i bibera po ukusu  Priprema: Propržiti crni luk na ulju  , dodati seckanu papriku i pržiti 10 minuta uz povremeno mešanje. Posoliti , pobiberiti.  Potom dodati kari i alevu papriku i izmrvljeni tofu. Propržiti još 5 minuta uz stalno mešanje.  Servirati po želji.   Na slici prženija ,vegan tost hleb namazan avokadom i cherry paradajz.

Posne palačinke sa sojinim mlekom

 Sastojci: 1 litar sojinog mleka ukus vanila 450 gr. brašna tip 400  1 prašak za pecivo  50 ml ulja na vrh noža soli Priprema: Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodavati uz stalno mešanje sojino mleko,so  i ulje. Sjediniti da nema grudvica. Ostaviti smesu pola sata da odstoji. U podmazan, zagrejan tiganj sipati 3/4 kutlace smese ,razliti i peći sa obe strane.  Peći dok se smesa ne utroši.  Filovati po želji.   Na slici sa sojinim voćnim jogurtom.