recept me je osvojio na prvi pogled … sastojci, lakoća pripreme . Devojka Luneta 93 ima samo 17 godina i na njenom kulinarskom umeću bi joj zavideli mnogi profesionalni kuvari . Ovako izgleda kad ga ja napravim…
potrebno za testo :
50 gr bundevinih semenki
150 gr. brašna
100 gr. margarina
3 kašike šećera
na vrh noža soli
1 jaje
za fil :
500 gr. rendane bundeve
3 kašike šećera
na vrh noža djumbira, cimeta
sok pola limuna
100 gr. kisele pavlake 200 % ml. masti
2 jaja
Priprema :
Bundevine semenke propržiti bez ulja u tiganju , ohladiti i samleti. Zamesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti pola sata u frižderu. Posle tog vremena rastanjiti i staviti u pleh prečnika 28 cm. Formirati zid visine 2 cm . Peći na 220 stepeni 20 minuta . Potom sipati fil i peći još 40 minuta na 180 stepeni.
Fil : izdinstati bundevu sa šećerom. Skloniti sa vatre i ohladiti . Dodati kiselu pavlaku, limunov sok , umućena jaja i začiniti djumbirom i cimetom.
Коментари
Постави коментар