jela sam ga prošle godine u Budvi .. oduševio me je ukus . Penušav , lak i vazdušast …dok aroma amareta širi nozdrve , sklopim oči i čujem talase . Tiramisu se jede samo prvi dan, drugi već gubi na volumenu .
Sastojci za 6 osoba
za krem :
2 jaja
500 gr. Maskarponea
400 ml zasladjene slatke pavlake
3 kašike šećera u prahu
200 gr. marcipana
sloj piškota :
250 gr. piškota
200 ml espresa ili jake kafe
100 ml amareta – likera od badema
burbon vanilin šećera
Priprema
Umutiti jaja sa tri kašike šećera, pomešati sa maskarponeom . Dodati umućenu slatku pavlaku i izrendani marcipan . Pomešati espreso , amareto i burbon šećer i umakati piškote . Redjati na poslužavniku . Namazati jednim delom krema i opet redjati natopljene piškote. Namazati ostatkom krema i posuti sa 50 gr. rendane čokolade ili kakaoa.. kako ko voli. Staviti dva sata u frižder.
Коментари
Постави коментар