pri pravljenju jela se obično pridržavam jevrejske poslovice da se " meso mladunaca ne kupa u mleku njihovih majki ". Ovo je izuzetak. Jagnjeća srca su krta , a potapanje u mleku ih omekšava . Na kraju podsećaju na džigericu.
1 kg jagnjećih srca
1 litar mleka
pola kilograma crnog luka , iseckanog
1 praziluk
pola glavice belog luka
500 gr mrkve
500 gr. krompira
1 kašika sušenog ruzmarina
1 kašika soli
pola kašičice šećera
4 lovorova lista
3 kašike ulja
1 kašika brašna
400 gr. kukuruza šećerca
Priprema :
Raseći srca na pola i preliti ih mlekom. Ostaviti preko noći u frižderu. Ocediti. Propržiti crni luk , beli luk i praziluk sa šećerom , dodati srca i dalje pržiti oko 10 minuta . Potom preliti mlekom , posoliti, dodati listove lovora i sušeni ruzmarin , pobiberiti . Kuvati na slaboj vatri 40 minuta uz povremeno mešanje . Zatim dodati seckanu mrkvu i krompir i kuvati dalje pola sata. Izvaditi rešetkastom kutlačom krompir, mrkvu i srca ( posuti peršunom ) , a preostali sos procediti ( kada se ukuva ostane otprilike 300 do 400 ml ) . Napraviti zapršku od 3 kašike ulja i 1 kašike brašna, dodati procedjeni sos i kuvati dok se ne zgusne . Izdinstati kukuruz šećerac 15 minuta, posoliti , pobiberiti. Servirati po želji.
Коментари
Постави коментар