Potrebno je za pire :
600 gr. bundeve
200 ml vode
soli po ukusu
120 gr. instant pirea
75 gr. butera
muskatni oraščić
Za piletinu :
pile teško 1, 5 kg
2 kašike kima
2 kašike kečapa
2 kašike aleve paprike
2 kašike senfa
2 kašike soja sosa
1 kašika soli
za remuladu :
1 jaje
200 ml ulja
2 kašike senfa
soli po ukusu
50 gr. pavlake 3,2 %
4 paprike iz turšije
2 feferone iz turšije
2 zelena paradajza
Priprema :
Iseći bundevu na kocke, posoliti i skuvati u vodi 15 do 20 minuta. Isitniti miksirstapom , dodati instant pire , buter i muskatni oraščić i dobro izmešati. Ostaviti deset minuta poklopljeno.
Pomešati kim, kečap , alevu papriku,soja sos , senf i so i time namazati pile spolja i iznutra. Staviti u podmazan pleh i peći sat vremena na 150 stepeni ( okrenuti po potrebi). Zatim povećati temperaturu na 200 stepeni i peći dalje 20 minuta.
Miksirstapom napraviti domaći majonez od jajeta, ulja senfa i soli ; zatim dodati 50 gr. pavlake 3,2 % i sitno seckanu turšiju.Servirati po želji .. na slici sa semenkama bundeve.
Pomešati kim, kečap , alevu papriku,soja sos , senf i so i time namazati pile spolja i iznutra. Staviti u podmazan pleh i peći sat vremena na 150 stepeni ( okrenuti po potrebi). Zatim povećati temperaturu na 200 stepeni i peći dalje 20 minuta.
Miksirstapom napraviti domaći majonez od jajeta, ulja senfa i soli ; zatim dodati 50 gr. pavlake 3,2 % i sitno seckanu turšiju.Servirati po želji .. na slici sa semenkama bundeve.
Коментари
Постави коментар