Potrebno je :
1 kg jaretine
4 jareća bubrega
300 ml crnog vina
300 gr. crnog luka
3 - 4 lovorova lista
biber u zrnu ( po želji )
pola češnja belog luka
150 gr. senfa
soli po ukusu
2 kašike vode
1 kašika gustina
1 kašika sušenog ruzmarina
Priprema :
Izgnječiti beli luk i time namazati jaretinu i bubrege . Dodati 1 seckani crni luk , lovorov list, biber i preliti crnim vinom. Ostaviti da odstoji preko noći. Izvaditi meso i bubrege iz marinade . Namazati meso sa unutrašnje strane senfom , staviti bubrege , uviti i vezati koncem . Pržiti meso sa svih strana , potom dodati kolutove crnog luka , ruzmarin , malo dinstati i preliti marinadom, posoliti. Poklopiti posudu ili pekač i staviti sat i po na 180 stepeni da se peče. Poslednjih 10 minuta skloniti poklopac . Izvaditi meso i u sos koji je preostao dodati gustin razmućen u vodi, kuvati dva do tri minuta . Servirati sa pirinčem.
Коментари
Постави коментар