Пређи на главни садржај

Rolovana jaretina




Potrebno je :
1 kg jaretine
4 jareća bubrega
300 ml crnog vina
300 gr. crnog luka
3 - 4 lovorova lista
biber u zrnu ( po želji )
pola češnja belog luka
150 gr. senfa
soli po ukusu
2 kašike vode
1 kašika gustina
1 kašika sušenog ruzmarina
Priprema :
Izgnječiti beli luk i time namazati jaretinu i bubrege . Dodati 1 seckani crni luk , lovorov list, biber i preliti crnim vinom. Ostaviti da odstoji preko noći. Izvaditi meso i bubrege iz marinade . Namazati meso sa unutrašnje strane senfom , staviti bubrege , uviti i vezati koncem . Pržiti meso sa svih strana , potom dodati kolutove crnog luka , ruzmarin , malo dinstati i preliti marinadom, posoliti. Poklopiti posudu ili pekač i staviti sat i po na 180 stepeni da se peče. Poslednjih 10 minuta skloniti poklopac . Izvaditi meso i u sos koji je preostao dodati gustin razmućen u vodi, kuvati dva do tri minuta . Servirati sa pirinčem.


Posted by Picasa

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu...

Posne palačinke sa sojinim mlekom

 Sastojci: 1 litar sojinog mleka ukus vanila 450 gr. brašna tip 400  1 prašak za pecivo  50 ml ulja na vrh noža soli Priprema: Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodavati uz stalno mešanje sojino mleko,so  i ulje. Sjediniti da nema grudvica. Ostaviti smesu pola sata da odstoji. U podmazan, zagrejan tiganj sipati 3/4 kutlace smese ,razliti i peći sa obe strane.  Peći dok se smesa ne utroši.  Filovati po želji.   Na slici sa sojinim voćnim jogurtom.

Posna prženija (vegan)

  Sastojci :  3 iseckana crna luka  50 ml ulja  300 gr crvene paprike  250 gr dimljenog tofua Pola kašičice kari začina ili kurkume po ukusu  Pola kašičice slatke paprike  Soli i bibera po ukusu  Priprema: Propržiti crni luk na ulju  , dodati seckanu papriku i pržiti 10 minuta uz povremeno mešanje. Posoliti , pobiberiti.  Potom dodati kari i alevu papriku i izmrvljeni tofu. Propržiti još 5 minuta uz stalno mešanje.  Servirati po želji.   Na slici prženija ,vegan tost hleb namazan avokadom i cherry paradajz.