Пређи на главни садржај

Banana Split Pie

Za koru :
600 gr. čajnih kolutića
200 gr. margarina
200 ml soka ananasa
100 gr. mlevenih lešnika

za fil :
800 ml kokosovog mleka
500 ml vode
100 gr. sojinog mleka u prahu
4 kašike šećera
za tamni fil dodati :
100 gr. crne čokolade
100 gr. mlevenih čajnih kolutića
10 seckanih bananica

za svetli fil dodati :
200 gr. mlevenih oraha
100 gr. mlevenih čajnih kolutića

fil maline :
600 gr. maline
4 kašike šećera
2 praška za puding od maline ili jagode
1 kašika ruma
i
jedna i po banana
Kora :
izmešati mlevene čajne kolutiće sa istopljenim margarinom , dodati sok od ananasa i sjediniti. Staviti prsten za tortu i obložiti keks smesom dno i zidove.
Krem :
prokuvati kokosovo mleko, vodu , sojino mleko u prahu, vodu i šećer , dodati tri praška za puding od vanile ( razmućenih u 12 kašika vode ) i kuvati dok se ne zgusne ( 1 minut) .Podeliti krem . U prvi dodati mlevene čajne kolutiće i orahe , u drugi čokoladu i ml. čajne kolutiće i čokoladne bananice .Skuvati maline sa 4 kašike šećera i 2 pudinga od jagode ili maline. Sipati u ovalnu posudu, ohladiti.Izručiti iz posude.Na koru sipati prvo svetli fil, potom fil maline .. sa strane staviti polovine banane i prekriti tamnim filom. Posuti čokoladnim mrvicama i banana čipsom. Ostaviti preko noći da se stegne.
Posted by Picasa

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu...

Posne palačinke sa sojinim mlekom

 Sastojci: 1 litar sojinog mleka ukus vanila 450 gr. brašna tip 400  1 prašak za pecivo  50 ml ulja na vrh noža soli Priprema: Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodavati uz stalno mešanje sojino mleko,so  i ulje. Sjediniti da nema grudvica. Ostaviti smesu pola sata da odstoji. U podmazan, zagrejan tiganj sipati 3/4 kutlace smese ,razliti i peći sa obe strane.  Peći dok se smesa ne utroši.  Filovati po želji.   Na slici sa sojinim voćnim jogurtom.

Svadbeni kolač

po receptu Suzane Mihajlove iz Bačkog Petrovca koja ga je prezentovala i neumorno pekla na Foodtalku 2013.  koji je održan 14.06. na Salašu 137 u Čeneju. Tipičan slovački recept koji se sprema kako i naslov govori za svadbe. Kao i svaki tradicionalni kolač nekog naroda  i ovaj se polako uči od desete godine i kad se ovlada tehnikom devojka je spremna za udaju. Zainteresovao me je prvo postupak rada i Suzanina nošnja . Bila mi je simpa dok je rukama razvlačila testo kao za pizzu i pričala o receptu . Ono što je kod nje delovalo lako ... uh... ispostavilo se kući da nije baš tako kad trebam sama ponoviti. Ukus - topila se u ustima i NARAVNO, tražila sam recept. Lako je dati recept, ali da li će dovesti do istog rezultata ?  Isprobala sam ga dva puta . Prvi put sa brašnom tip 500 , drugi put mešano 400 + 500 .Nisam dobila mramornu šaru kao Suzana i možda nije autentična , ali po ukusu je ista . Mera sa brašnom je bila odokativna , tako da sam došla do mere 1 k...