Пређи на главни садржај

Banana Split Pie

Za koru :
600 gr. čajnih kolutića
200 gr. margarina
200 ml soka ananasa
100 gr. mlevenih lešnika

za fil :
800 ml kokosovog mleka
500 ml vode
100 gr. sojinog mleka u prahu
4 kašike šećera
za tamni fil dodati :
100 gr. crne čokolade
100 gr. mlevenih čajnih kolutića
10 seckanih bananica

za svetli fil dodati :
200 gr. mlevenih oraha
100 gr. mlevenih čajnih kolutića

fil maline :
600 gr. maline
4 kašike šećera
2 praška za puding od maline ili jagode
1 kašika ruma
i
jedna i po banana
Kora :
izmešati mlevene čajne kolutiće sa istopljenim margarinom , dodati sok od ananasa i sjediniti. Staviti prsten za tortu i obložiti keks smesom dno i zidove.
Krem :
prokuvati kokosovo mleko, vodu , sojino mleko u prahu, vodu i šećer , dodati tri praška za puding od vanile ( razmućenih u 12 kašika vode ) i kuvati dok se ne zgusne ( 1 minut) .Podeliti krem . U prvi dodati mlevene čajne kolutiće i orahe , u drugi čokoladu i ml. čajne kolutiće i čokoladne bananice .Skuvati maline sa 4 kašike šećera i 2 pudinga od jagode ili maline. Sipati u ovalnu posudu, ohladiti.Izručiti iz posude.Na koru sipati prvo svetli fil, potom fil maline .. sa strane staviti polovine banane i prekriti tamnim filom. Posuti čokoladnim mrvicama i banana čipsom. Ostaviti preko noći da se stegne.
Posted by Picasa

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu vodu prvo kuvati plavi patlidžan da omekša

Posne palačinke sa sojinim mlekom

 Sastojci: 1 litar sojinog mleka ukus vanila 450 gr. brašna tip 400  1 prašak za pecivo  50 ml ulja na vrh noža soli Priprema: Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodavati uz stalno mešanje sojino mleko,so  i ulje. Sjediniti da nema grudvica. Ostaviti smesu pola sata da odstoji. U podmazan, zagrejan tiganj sipati 3/4 kutlace smese ,razliti i peći sa obe strane.  Peći dok se smesa ne utroši.  Filovati po želji.   Na slici sa sojinim voćnim jogurtom.

Kolač sa kupinama

Sezona je kupina i ovaj kolač je aktuelan kod nas ovih dana uprkos crveno - narandžastom alarmu. Pri prvom zalogaju zaboravite sve. Mek , vazdušast, sočan ... topi se u ustima.  Sastojci : 250 gr. brašna tip 400 1 kesica praška za pecivo 200 gr. šećera 2 vanil - šećera 225 ml ulja 3 kašike ruma 6 jaja 850 gr. kupina Priprema : Prosejati brašno sa praškom za pecivo i pomešati sa šećerom i vanil - šećerom. Dodati ulje i rum uz stalno mešanje varjačom i jedno po jedno jaje - da ne nastanu grudvice.  Sipati smesu u pek papirom obložen pleh prečnika 30 ili 32 cm i posuti kupine ravnomerno po testu. Peći 30 minuta na 200 stepeni.  Kolač je odličan i vruć , ali je bolji kad se potpuno ohladi . Kupine puste svoj sok i natapaju vazdušasto testo .  Možda će vas uplašiti količina kupina . Kupine neće zgletaviti testo , bez brige. Verzija za štampu