Potrebno je :
4 jabuke
4 kašike šećera
2 kašike meda
za testo :
150 gr. margarina
300 gr. brašna
2 kašike žutog šećera
1 šolja za belu kafu ulja
sok 1 pomorandže
100 gr. pšeničnih ili ovsenih pahuljica
za posuti :
50 gr. suvog groždja
4 kašike ruma
50 gr. mlevenih lešnika
Priprema :
pleh prečnika 28 cm posuti šećerom i medom. Oljuštiti jabuke , preseći na polovine , izdubiti sredinu i staviti u pleh.
Sjediniti sve sastojke za testo, razviti na 1cm debljine i staviti preko jabuka . Peći 45 minuta na 180 stepeni.
Ostaviti 5 minuta da se ohladi, potom pažljivo izručiti iz pleha. Zatopiti suvo groždje u rum 10 minuta , preliti tart i posuti mlevenim lešnicima.
Коментари
Постави коментар