Prasel kolač


germanski  kafe kolač ili kafe stukšen , prilagodjen našim uslovima , posna varijanta.... ako odete u inostranstvo možete naći u svakoj boljoj pekari. Uz kafu .. sedmo nebo ... ima više vrsta i svaki je dobar na svoj način.

potrebno za testo :
600 gr. brašna
1 kašika soja mleka u prahu ukus vanile
300 ml mlake vode
40 gr. kvasca
1 kašika šećera
4 kašike ulja

za mrvice :
300 gr. margarina
300 gr. brašna
1 šolja muslija
sok pola limuna
4 kašike prah šećera

za premazati: 6 kašika marmelade od breskvi ili kajsija

Priprema :
Rastopiti kvasac u vodi i izmešati sa brašnom ,šećerom , sojinim mekom i uljem. Zamesiti testo i ostaviti 30 minuta na toplom mestu da se diže. Potom razmesiti , rastanjiti oklagijom i staviti u podmazan pleh prečnika 36 cm . Premazati testo  marmeladom i peći 20 minuta na 180 stepeni . Od margarina , brašna , muslija , limunovog soka i šećera zamesiti testo i izdrobiti ga na polupečeno testo : peći dalje 20 minuta na istoj temperaturi .

Коментари