imala sam sreću pa sam imala još šaku divljeg lešnika koji je intezivniji od pitomog ... mada i kada se obični prepeče i oljušti , blizu je po ukusu . Zato kad odete na selo , prošetajte se .. vredi u svakom slučaju .
Potrebno je :
250 gr. finog kukuruznog brašna
300 gr. stonog margarina
6 kašika šećera
100 gr. brašna
100 gr. mlevenih lešnika
100 gr. suvog groždja
2 kašike likera od kajsije ili rum
5 jaja
1 vanil šećer
1 prašak za pecivo
sok dve narandže
sok jednog crvenog grejpfruta
Priprema :
Istopiti margarin. Pomešati kukuruzno brašno sa običnim brašnom , praškom za pecivo, vanil šećerom i šećerom ... potom dodati sok narandže i grejpfruta , liker i jaja ( ne moraju biti umućena ) . Sve dobro izmešati i na kraju istopljeni margarin i ml. lešnike . Sipati u kalup za djuveč i peći 45 minuta na 200 stepeni . U toku pečenja kolač prekriti alu folijom da ne bi izgorio. Pečen kolač iseći po želji i preliti karamel sosom.
Коментари
Постави коментар