Potrebno je za testo :
500 gr. kukuruznog brašna
1 šolja kisele vode
1 šolja jogurta
1 šolja ulja
3 jaja
1 prašak za pecivo
100 gr. biljnog sira ili po želji - kačkavalj itd.
1 kašičica soli
Za fil :
700 gr. blitve ili spanaća
1 šolja jogurta
1 jaje
1 kašika začina
100 gr. prezli
za posipanje :
50 gr. prženog susama
50 gr. rendanog biljnog sira
Priprema :
Blitvu dinstati na malo ulja sa začinom tri minuta. Pomešati sa prezlama , jajetom i jogurtom.
Izmešati sve sastojke za testo i podeliti na dva dela . Prvi deo testa sipati u pleh prečnika 30 cm i peći 15 minuta na 200 stepeni. Na polupečenu koru sipati fil od blitve i preko fila drugi deo testa. Vratiti u pećnicu i peći dalje 30 minuta na istoj temperaturi. Potom posuti susamom i rendanim sirom, zapeći u pećnici još 10 minuta dok se sir ne " otopi ". Malo ohladiti i seći po želji .
Na slici sa seckanom turšijom.
Коментари
Постави коментар